Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevadkuu sõnumid (2024-03-13 06:27:24)

PEREPÄEV "PIILUME KÕRBESSE!"

Alustame kevadhooaja perepäevi eriti päikeselise ja kuuma teemaga – otsime liiva alt üles kõrbeloomad! Laborinurgas saab mikroskoobi all uurida erinevatest maailmanurkadest pärit liivasid ja mõistatada, millistest mineraalidest need koosnevad. Avatud liivakastide toas aga saab päriselt liivaseid urge ja orge kaevata ning lihtsalt mõnuga mängida! Meisterdustoas valmistame endale ühe okkalise sõbra – kaktuse. Maja peal saab lisaks liigelda mööda kõrbeloomade rada, õppides nende kohta põnevaid fakte.

 

SUUR SEEMNEPÄEV!

14. aprillil on Tartu loodusmajas Suur seemnepäev! Terve päeva jooksul saab teha seemnelinti ja seemneid vahetada või seemnelaadalt endale uut ning huvitavat leida. Seemneid müüvad Maaelu Teadmuskeskus ja Vanaema Aed. Toimuvad erinevad põnevad loengud - Tartu Linnaraamatukogu Seemneraamatukogu tutvustus; sordiseemned ja aretamine; pärandseemnete kasvatamine, kogumine, hoiustamine. Sündmus on osa Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 projekti “Kasvades oma toiduga” kogukonnaaianduse programmist, mis tutvustab erinevaid viise, kuidas loodussäästlikult toitu kasvatada. Üritus tasuta, aga eelregistreerimisega!

LINNALINNULAUPÄEVAK 2024

LinnaLinnuLaupäevakule on oodatud nii pered kui ka eri vanuses linnuhuvilised. Tähistame saabuvat pesitsusaega, ehitades koos lindude pesakaste ning uurime ja õpime erinevate lindude kohta. Toimub kuldnokkadele ja tihastele pesakastide juhendatud meisterdamine ning ornitoloogidelt saab ka pesakastide ülespaneku, hooldamise ja puhastamise näpunäited. Väljas on erinevate Eesti lindude pesakastide ja tehispesade näitus ning kell 12 teeme pargis linnulaulu kuulamise tuuri.

 

MAA PÄEV - ÕPILASKONVERENTS, TÖÖTOAD JA ÕPETAJAKOOLITUS

Kutsume õpilasi ja õpetajaid 19.aprillil tähistama Maa päeva koos Tartu loodusmaja ja  Peipsi Koostöö Keskusega. Päev algab traditsioonilise õpilaskonverentsiga, kus õpilased saavad esitleda oma ettekandeid uurimistöödest ja keskkonnaprojektidest. Järgnevad õpetajate lühikoolitus “Uuenduslikud õppemeetodid ja -programmid“, kus Peipsi Koostöö Keskus tutvustab oma uuemaid maailmahariduse materjale ja programme ning keskkonnaharidusliku rollimängu õppekava ja juhendmaterjale. Samas ajal saavad ka õpilased osaleda teiste õpilaste poolt koostatud hariduslike rollimängude töötubades.

 

ALGAS 6000 KM PIKKUNE "SAVE THE BALTIC SEA" EKSPEDITSIOON

Esmaspäeval algas uskumatu teekond - 10-liikmeline keskkonnaaktivistide meeskond, sealhulgas ka eestlane Liisi Preedin, alustasid 6000 km pikkust matka ümber Läänemere! Ekspeditsiooni "Save The Baltic Sea" sõnum on oluline meie kõigi jaoks - Läänemeri on kriitilises seisundis. Mereökosüsteemid on meie enda jätkusuutmatu tegevuse pärast äärmusliku surve all ning olukorra parandamiseks tuleb oma panus anda igaühel. Meeskond alustas teekonda Leedust, et jalgsi läbida ligikaudu 6000-kilomeetri pikkune Läänemere rannik.

9 kuu pikkuse matka jooksul kutsutakse kodanikke, valitsusi, organisatsioone ja ettevõtteid võtma kasutusele aktiivseid meetmeid Läänemere säilitamiseks tulevaste põlvkondade jaoks. Eesti partner tegevustele ja üritustele on Tartu loodusmaja. Eestisse jõutakse sügisel, kui toimuvad koos matkajatega hariduslikud üritused ja töötoad.

Soovijatel on võimalik meeskonnaga eri etappidel kaasa matkata, selleks pane end kirja: https://savebaltic.eu/join-us/

 

SA Tartu Keskkonnahariduse Keskus
Lille 10 Tartu 51010, Eesti 
e-mail: info@tartuloodusmaja.ee
tel. +372 736 6120
www.tartuloodusmaja.ee

 

Allikas: Tartu Loodusmaja teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.