Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei tuvastas veebruari alguses surnuna leitud vastsündinu ema (2024-03-12 06:32:22)


Politsei on DNA alusel kindlaks teinud 5. veebruaril Lääne-Nigula vallas surnuna leitud vastsündinud poisslapse ema, kes peeti laupäeval Marokos kohalike politseinike poolt kinni.

 

Viimase viie nädala jooksul on politsei ja prokuratuur töötanud selle nimel, et teha kindlaks Suure-Lähtru külas surnuna leitud vastsündinu ema isik. „Käivitasime kohe pärast lapse leidmist maastikuotsingud, aga ka kõikvõimaliku muu info kogumise. Selle info kaudu jõudsime lapse võimaliku emani. Lapse surnukehalt võetud DNA abil tegime ekspertide abiga kindlaks, et beebi sünnitas 30-aastane naine, kes on viimastel nädalatel viibinud välismaal. Hea politseikoostöö tulemusel pidas Maroko politsei naise laupäeval kinni,“ kirjeldas Lääne prefekt Kaido Kõplas uurimise käiku.

 

Kõplas rõhutas, et suur osa tööst on uurimises veel ees. „Seni kuni me pole saanud naiselt ütlusi võtta, ei oska me ka öelda, mis nende traagiliste sündmusteni viis ja kas naine ise võib olla kuriteo ohver. Meie järgmine jõupingutus on lapse ema Eestisse toomine, mis eeldab Maroko riigilt väljaandmise otsust ning see võtab kindlasti veel aega. Sellepärast ei saa me praegu kaugeltki veel öelda, et juhtum oleks lahendatud,“ rõhutas Kõplas.

 

Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Maarja Germanni sõnul tehakse tihedat koostööd Maroko politseiga, et naine tagasi kodumaale toimetada. „Meil on hea meel, et leidsime naise elusa ja tervena. Teeme tihedat koostööd selleks, et saaksime naise tagasi kodumaale, kus saame temaga vahetult vestelda,“ sõnab Germann. „See, et naine on leitud, on suur samm edasi käimasolevas menetluses, mis ei ole kaugeltki lõppenud. Kriminaalmenetlus, uurimaks mis täpsemalt naise ja lapsega juhtus, läheb edasi rutiinsemate tegevustega,“ sõnab vanemprokurör Maarja Germann ning lisab, et kõiki kogutud tõendeid analüüsitakse, veendumaks, et midagi ei ole jäänud märkamata.  

 

„Täname politsei ja prokuratuuri poolt kõiki neid, kes on teinud meiega koostööd, jaganud teavet  või andnud infokilde. Oleme teile väga tänulikud, sest see informatsioon andis meile võimaluse välistada või kinnitada erinevaid uurimisversioone,“ räägib Germann.

 

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustatud kriminaalmenetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Hetkel toimub kuriteo uurimine lapse tapmist käsitleva karistusseadustiku paragrahvi alusel. Kriminaalmenetluse käigus võib kuriteo kvalifikatsioon muutuda olenevalt väljaselgitatud asjaoludest.

 

5. veebruaril kella 11.40 ajal sai politsei teate, et Läänemaal Lääne-Nigula vallas Suure-Lähtru külas leidis koer täpselt teadmata kohast vastsündinu surnukeha ja tõi selle elumaja juurde.

 

Uurimine algas laiaulatusliku maastikuotsinguga Suure-Lähtru piirkonnas, kus kasutati teenistuskoeri ja droone, kontrolliti hooneid ja territooriume. Politsei töötas läbi võimalikud videosalvestused, suhtles inimestega ja kaasas avalikkust. Suheldi arstide ja haiglatega, kus rasedus võis arvel olla või kuhu naine võis pöörduda sünnitusjärgse abi saamiseks. Kahjuks ei andnud need otsingud tulemust ning jätkus kriminaalpolitsei töö sündmuse lahendamiseks. 

 

Lääne prefektuuri koostöös Põhja prefektuuri ja prokuratuuriga on kriminaalmenetluse algusest saadik kontrollinud kõikvõimalikke uurimisversioone, infokilde, et saada selgust selles, mis täpsemalt lapse ja tema emaga juhtus. Kogutud on ka hulgaliselt jälgi, et  juhtunus selgust luua ning kaasatud on nii kohtuarst kui ka muud eksperdid. Politsei jätkab tööd kogutud tõenditega ning otsib neid ka juurde.

 

Allikas: PPA 11.03.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.