Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maitsva Tartu juubeliaastast võttis osa rekordarv külastajaid (2024-03-08 11:02:18)


Maitsev Tartu. Foto: Silver Gutmann


Veebruaris toimunud Maitsva Tartu jooksul telliti Tartu restoranidest üle 28 000 kolmekäigulise erimenüü, mida on rohkem kui ühelgi varasemal aastal. Publik hääletas parimaks esimest korda osalenud restorani TOKO.

 

TOKO esindaja Feliks Talpsepp on siiralt õnnelik külastajate niivõrd sooja vastuvõtu eest. „Maitsev Tartu oli meie värskelt aastaringseks uuendatud restorani jaoks ülimeeldiv üllatus. Kogu linn elas ja sumises terve veebruari, millest oli äärmiselt tore osa saada,” sõnas Talpsepp.

 

Konkurents publiku lemmiku välja selgitamiseks oli tihe. „Kõrgemaid hinnanguid saanud menüüde vahel oli napp punktierinevus ning publik hindas tänavusi menüüsid varasemast kõrgemalt. Lisaks põhimenüüle töötas enamik restorane sel aastal välja ka taimse või täistaimse sobitatud variandi, et pakkuda maitseelamusi võimalikult paljudele inimestele, sõltumata nende toitumiseelistustest,“ kommenteeris Maitsva Tartu eestvedaja, toidu- ja teenusmajanduse valdkonnajuht Marilin Kroon.

 

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul kinnitavad Maitsva Tartu osalejate arvud, et restoranikuust on saanud Tartu toidukultuuri tutvustamise lipulaev, mis on oluline nii maitseelamuste otsijatele kui ka toitlustuskohtadele. „Rõõm on tõdeda, et meie toidukultuur on pidevas arengus ning iga aasta toob kaasa positiivseid üllatusi. Hiljuti sai Tartust ka ainsa Baltimaade linnana ülemaailmse gastronoomiat väärtustavate linnade võrgustiku Délice Network liige, mis võimaldab meil Tartut järjest paremini ka toiduturismi sihtkohana tutvustada.“

 

Maitsev Tartu toimus kümnendat korda ning sel aastal sai kolmekäigulisi erimenüüsid nautida 24 Tartu restoranis. Kümnendi jooksul on ettevõtmise jaoks välja töötatud 177 erimenüüd, millele lisanduvad ka taimsete roogade valikud. Läbi aja on külastajad maitsnud enam kui 168 000 kolmekäigulist menüükomplekti. 

 

1.–29. veebruarini toimunud Maitsva Tartu 2024 raames pakkusid erimenüüsid järgnevad restoranid: Antonius, Café Shakespeare, Café Truffe, Chaplin, Chez Andre, Dorpat, El Chapo, Fii, Gustav Castro Cafe, Humal, Kampus, Kolm Tilli, Mull, Pahad Poisid, Pazzo, Pierre, Pompei, RP9, Püssirohukelder, Spargel, Trikster Tihane, TOKO, Vilde ja Vine ning Vint.

 

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 08.03.2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.