Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piirveekogule minnes tuleb jälgida ilmastikuolusid ja kasutada navigatsioonivahendeid (2024-03-01 13:55:46)



Viimase nädala jooksul on piiriveekogul udus eksinud kokku veerandsada inimest. Õnneks leiti kõik inimesed üles ja kordoni patrullid tõid nad kaldale.

 

Mustvee kordoni juhi Jalmar Ernitsa sõnul on viimase nädala jooksul olnud Peipsi järvistul mitmeid juhtumeid, kus kalastajad on ekslikult sattunud piirirežiimi alasse ning kahel korral on toimunud ka ebaseaduslik piiriületus. Ühel juhul puhul pidasid eksinud kalastaja Venemaa piirivalvurid kinni ning mees pidi öö veetma sealses arestikambris. Valdav enamus eksinutest olid Lätist pärit kalastajad.

 

Ernits selgitas, et enamus rikkumisi on võimalik inimestel endal ära hoida. „Enne, kui piiriveekogule minna, tuleb jälgida jää- ja ilmastikuolusid, olgu selleks siis lumi, vihm või tugev udu. Lisaks tuleb selgeks teha, kus kulgeb piir ja kus tohib olla, sest vastasel juhul võivad praegustes ilmastikuoludes tuua vales kohas liikumine, kus jää ei ole enam nii tugev, kaasa traagilise tagajärje,“ lisas ta.

 

Ta rõhutas, et rikkumiste ennetamiseks ning oma asukoha kindlaks tegemiseks on vaja lisaks kalastusvarustusele ja isikut tõendavale dokumendile endaga kaasa võtta ka navigatsioonivahend ning enesele selle kasutamine selgeks teha. Lisaks peaks kaasas olema ka laetud mobiiltelefon, milles on kordoni kontaktnumber, kust vajadusel abi ja lisainfot uurida.

 

Oluline info piiriveekogule tulijale:

 

Piiri kulgemise osas saad infot vajadusel ka väljumiskohale lähimast piirivalveüksusest:

Mustvee kordon: 333 1670

Varnja kordon: 333 1690

Mehikoorma kordon: 786 1790

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 1.03.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.