Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eelmisel aastal taotles Eestilt rahvusvahelist kaitset rekordarv inimesi (2024-02-28 06:08:24)


2023. aastal taotles Eestilt kaitset üle 12 766 inimese, kellest enamus olid Ukraina sõjapõgenikud.

 

Ajutist kaitset taotles 8782 Ukraina sõjapõgenikku. Rahvusvahelise kaitse taotlejaid oli kokku 3984, kellest valdav enamus, kokku 3776 inimest, olid samuti Ukraina kodanikud. Teisel kohal rahvusvahelise kaitse taotlejate hulgas olid Vene Föderatsiooni kodanikud kokku 73 taotlusega ja 18 taotlust esitasid Valgevene kodanikud. Koos nendega moodutasid esiviisiku Afganistani ja Gruusia kodanikud vastavalt 16 ja 13 taotlusega.

 

Identiteedi ja staatuse büroo ekspert Marina Põldma sõnul mõjutab rahvusvahelise kaitse vajajate hulka täiemahuline sõda Ukrainas ja enne 2022. aastat ületas rahvusvahelise kaitse taotluste arv harva saja piiri. „Juba teist aastat saabub meie piirile rekordarv kaitset vajavaid inimesi. Eesti jääb avatuks neile, kes põgenevad sõja eest, kuid me jälgime ka seda, et siia ei tuleks inimesi, kes kujunevad ohuks Eesti avalikule korrale ja julgeolekule,“ – sõnas Põldma, ning lisas, et rahvusvahelise kaitse staatuse puhul käsitletakse iga juhtumit eraldi, kuna on vaja välja selgitada kõik asjaolud. Inimene, kes tõesti vajab abi ja kaitset, saab ikkagi positiivset vastust oma taotlusele.

 

Lisaks esmakordse kaitse taotluse läbivaatamisele tegeles PPA eelmisel aastal ka ajutise kaitse saanud sõjapõgenike kaitsestaatuse pikendamisega. Kokku taotles ajutise kaitsestaatuse pikendamist 33 215 inimest. „Täiemahulise sõja alguses anti sõjapõgenikele ajutine kaitse kuni üheks aastaks, mistõttu tekkis eelmisel aastal vajadus pikendada väga suure hulga inimeste ajutist kaitset. Dokumentide kiireks ja mugavaks uuendamiseks kasutasime veebikeskkonda, mis vähendas ka meie teenindusbüroode koormust,“ kirjeldas Põldma ja täpsustas, et praegu taotletud ajutine kaitse kehtib kuni 2025. aasta 3. märtsini.

 

Alates 2022. aasta veebruarist on Eestis ajutise kaitse saanud 50 654 inimest. Ajutine kaitse staatus on rahvusvahelise kaitse alaliik.

 

2022. aastal esitas rahvusvahelise kaitse taotluse Eestile kokku 2940 inimest. 2021. aastal enne täiemahulise sõja algust Ukrainas oli see arv vaid 80.

 

Allikas: PPA  teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.