Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Elatustalude toetusi taotletakse kesiselt (2004-10-25 12:31:10)
Väiketalunikel on 8. oktoobrist kuni 5. novembrini võimalik taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIA) elatustalude kohanemise toetust.

Põllumajandusministeeriumi poolt tehtud analüüsi alusel võiks elatustalu toetuse taotluste arv ulatuda üle 3500, kuid poole taotlusperioodi järel on laekunud vaid 959 taotlust.

Elatustalude kohanemise toetust saab põllumajandusega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja (FIE), kelle omatoodetud põllumajandussaaduste realiseerimisest saadud tulu oli 2003. aastal üle 31 293 krooni ja kogu ettevõtlustulu ei ületanud 281 639 krooni. Toetuse suurus on 15 647 krooni taotleja kohta aastas ja kuni 78 235 krooni viie aasta jooksul.

Toetatavad tegevusalad on põllumajanduslooma kasvatus; linnukasvatus; mesindus; taimekasvatus; kalakasvatus; maaturism; käsitöö; väetiste, komposti ja mulla tootmine; põllumajandusmasinatega seotud teenuste osutamine maapiirkonnas; puidu töötlemine ja puidust toodete valmistamine maapiirkonnas; ehitusmaterjali tootmine maapiirkonnas; tegevuslitsentsi või kauplemisloaga teenindusasutuse rajamine maapiirkonda ja muud ettevõtlusega seonduvad kulutused. Toetust saavad ka talunikud, kes tegelevad heina või seemnete kasvatamisega.

Täpsemat teavet ja taotlusvorme saab PRIA piirkondlikest büroodest ja veebilehelt www.pria.ee.

Maakondade lõikes on praeguseks laekunud taotlusi järgmiselt:
Harju 28
Hiiu 19
Ida-Viru 24
Jõgeva 48
Järva 53
Lääne 38
Lääne-Viru 44
Põlva 51
Pärnu 127
Rapla 63
Saare 77
Tartu 166
Valga 62
Viljandi 85
Võru 32
PRIA keskus 42
KOKKU: 959

Allikas: PRIA pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.