Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-02-27 05:58:15)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 93 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 27 varavastast kuritegu, sealhulgas 19 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 121.

 

Juhtus kuus inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 83 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 71 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 006 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 51 446 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 27 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 7181 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

23. veebruaril teatati, et Alvari tänaval korteris ähvardas 39-aastane naine enda endist elukaaslast, 36-aastast meest haamriga.


23. veebruaril teatati, et Kesklinnas lastekodu tänaval läks joobes 37-aastane mees kallale 68-aastasele mehele. Politsei pidas ründaja kinni.

 

23. veebruaril teatati, et Kristiine linnaosas korteris ähvardas ja ründas 24-aastane naine 24-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

24. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Auna tänava korteris lõi 35-aastane mees enda elukaaslast, 37-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

24. veebruaril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiestee korteris läks 31-aastane mees kallale 34-aastasele mehele. Politsei pidas ründaja kinni.

24. veebruaril teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel korteris läks 47-aastane alkoholi tarvitanud mees kallale enda 34-aastasele elukaaslasele. Politsei viis mehe kainenema.

 

24. veebruaril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiestee korteris läks 32-aastane mees kallale 34-aastasele mehele. Politsei pidas ründaja kinni.

 

25. veebruaril teatati, et Haaberstis parklas lõi alkoholijoobes 27-aastane mees 58-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politsei pidas ründaja kinni.

 

Harjumaa

Vargused

23. veebruaril teatati, et Laagri alevikus varastati ehitusobjekti soojakutest erinevaid tööriistu ja tehnikat.

 

Piiriturvalisus

24. veebruaril kontrolliti Tallinna lennujaamas 1988. aastal sündinud Türgi kodanikku. Selgus, et naine viibib riigis ebaseaduslikult, mistõttu koostati talle riiki sisenemise keeld. Naine lahkus lennuga tagasi Türki.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

Politseile teatati, et Kambja vallas ründas 56-aastane mees tüli käigus oma abikaasat. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. veebruaril puhkes Tartus Tehase tänaval tüli kahe tuttava mehe vahel. Erimeelsuse käigus lõi 51-aastane mees 39-aastast meest. Tüli tagamaid ja täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaaluurimises.

 

Ähvardamine

Ööl vastu 24. veebruari sai politsei väljakutse Elva valda, kus üks naaber oli korrale kutsuma läinud teist, kes liialt valjult kortermajas muusikat kuulas. Lärmi tegemise lõpetamise asemel ähvardas korteri peremees ukse taha saabunud naabrit aga noaga. Vahejuhtumis õnneks keegi viga ei saanud ning täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine 13 Moldova ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

25. veebruaril pidasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kinni Venemaa kodaniku, kes ronis Schengeni alale pääsemiseks ja Eestipoolse piirikontrolli vältimiseks piiripunktide vahelisel alal üle aia. Piirivalvurid pidasid mehe kinni ning tuvastasid, et tegu inimesega, kellele viimase paari nädala jooksul juba kahel korral sisenemiskeeld on määratud. Ta toimetati menetlustoiminguteks piiripunkti, kus talle koostati lahkumisettekirjutus, kehtestati viieks aastaks sisenemiskeeld ning seejärel anti ta üle Vene piirivalvuritele.

 

24. veebruaril kella 11 paiku said piirivalvurid hädaabikutse Peipsi järvele, kus oli ära eksinud kalamees. Veel enne kui piirivalvurid meheni jõudsid, sai ta abi teistelt kalameestelt, kes eksinu tagasi kaldale suunasid.

24. veebruari ennelõunal teatati, et Peipsil udus on kadunud 13-aastane poiss, kes lähedastega hommikul järvele oli tulnud. Piirivalve saanipatrull alustas otsingutega ning poiss leiti peale keskpäeva paiku Tagasaare kandist pilliroost. Lapsega oli kõik korras ning anti üle lähedastele.

24. veebruari pealelõunal pöördus piirivalvurite poole mees, kelle sõber oli järvistul Kolkja kandis kalastades kaduma läinud. Piirivalve hõljukipatrull leidis kadunud mehe üles ning toimetas ta Varnjas kaldale.

24. veebruari õhtul kella 17.30 paiku teatas järvele kalastama läinud inimesed, et on Peipsil udus eksinud ja ei leia enam tagasiteed kaldale. Reageeris piirivalve hõljukipatrull, kes leidis kalastajad üles ning nad toimetati tagasi kaldale auto juurde.


24. veebruaril kella 17 paiku aitas piirivalve hõljukipatrull tagasi kaldale kalastajad, kes Kodavere traaversil ära eksisid ning abi vajasid.

 

24. veebruaril avastasid piirivalvurid ebaseadusliku piiriületuse Pihkva järvel ühe inimese poolt Eesti Vabariigist Venemaale. Läti kodanikust kalur peeti kinni ning toimetati piirivalvekordonisse. Rikkumise eest määrati talle 120-eurone rahatrahv.

24. veebruari hommikul avastasid piirivalvurid Peipsil ebaseadusliku piiriületuse. Kinni peeti kolm motokoeraga liikunud Venemaa kodanikku, kes menetlustoiminguteks kordonisse viidi. Meestele määrati rikkumise eest rahatrahv ning peale seda anti mehed Vene poolele üle.

24. veebruaril märkasid piirivalvurid Mehikoorma traaversil keelualas kalastavat inimest. Hõljukipatrull reageeris juhtumile ning mehele selgitati, et keelualas ei tohi viibida ning see võib olla ohtlik. Mees mõistis rikkumist ning selgitas, et ei olnud viibimiskeelust teadlik. Talle tehti suuline hoiatus, selgitati järvistul kehtivaid piiranguid ning ta suunati tagasi kaldale.

23. veebruaril helistas Mustvee kordoni piirivalvuritele kalur, kes oli motokoera ja seltskonnaga järvel liikudes kaotanud orientiiri ning ei leidnud enam paksus udus tagasiteed kaldale. Hõljukipatrull leidis inimesed üles ning toimetas nad Sassukveres kaldale tagasi.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

23. veebruaril laekus politseile info, et Jõhvis Narva maanteel asuvas korteris lõi 64-aastane mees 43-aastast naist. Mees peeti politsei poolt kahtlustatavana kinni.

 

24. veebruaril laekus info, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 45-aastane mees enda 44-aastast abikaasat.

 

24. veebruaril laekus info, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane naine enda 48-aastast abikaasat. Naine peeti politsei poolt kahtlustatavana kinni.

 

24. veebruaril laekus politseile info, et Narvas Joala tänaval lõi 42-aastane mees enda 38-aastast naist.

 

25. veebruaril laekus politseile info, et Lüganuse vallas lõi 18-aastane mees enda endist, 22-aastast elukaaslast.

 

25. veebruaril laekus politseile info, et Narvas Kangelaste prospektil asuvas korteris lõi 35-aastane naine enda 42-aastast abikaasat.

 

25. veebruaril laekus info, et Lüganuse vallas lõid 19-aastast meest kaks seni tuvastamata meest. Teo toimepanijad ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

23. veebruaril laekus politseile info, et Kundas Selja teel lõi 32-aastane mees enda 52-aastast isa. Politsei pidas lööja sündmuskohal kinni.

 

25. veebruaril laekus politseile info, et Rakveres Näituse tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane mees enda 25-aastast elukaaslast.

 

25. veebruaril laekus info, et Vajangu külas asuvas korteris lõi 45-aastane mees enda 48-aastast õde.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine seitsmel Moldova, ühel Serbia, ühel Armeenia, neljal Ukraina, ühel Kolumbia, neljal Venemaa, ühel Suurbritannia, ühel Brasiilia ja ühel Peruu kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

25. veebruaril kontrolliti Eestist väljumisel Eesti kodanikku, kelle asjade seast avastati temale mittekuuluvad esemed, milledeks olid Rootsi Kuningriigi pass ja kaks Kasahstani Vabariigi passi. Passid võeti vallasasja hoiulevõtmise protokolliga hoiule ning naisel lubati jätkata teed Venemaale.

 

25. veebruaril toimus reid, et kontrollida Ida piirkonnas liikuvate inimeste riigis viibimise seadusliku aluse olemasolu, sõidukijuhtide kainust, kalapüügiseaduse nõuete täitmist ning viia läbi ennetustegevust. Kokku kontrolliti 141 inimest ja 66 sõidukit. Nende hulgas tuvastati 11 rikkumist.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Vargus

19. veebruaril anti politseile teada, et Järva vallas Koigi külas on kortermaja keldriboksist varastatud sõiduauto rehvid koos velgedega. Tekitatud kahju on 1 600 eurot.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

25. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus Kesk tänaval korteris läks 22-mees kallale 48-aastasele ja 36-aastasele mehele. Politsei pidas 22-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.