Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu toidukogus arutletakse, kuidas vähendada toidu raiskamist (2024-02-26 09:17:12)


Kuni selle nädala lõpuni saavad huvilised end registreerida Tartu toidukogu arutelupäevale, kus tartlased arutlevad toidu raiskamise vähendamise teemal.

Arutelupäevale saab registreeruda kuni 3. märtsini siin: https://www.tartu.ee/toidukogu-registreerimine. Toidukogus osaleb 30 erineva kogemuse ja vanusega tartlast, kes valitakse välja eelnevalt registreerunute hulgast, et tagada võimalikult mitmekülgne esindatus.

 

Tartu toidukogu toimub 23. märtsil kell 10.00–16.00 Tartu Loodusmajas.

 

Toidukogu liikmed arutlevad koos ekspertidega selle üle, mida ja kuidas erinevad toidu müümise, jagamise, säästmisega tegelevad osapooled saaksid oma tegevuses parandada, et toetada toidu säästmist ja raiskamise vähendamist. Kõne all on toidu säästmine nii kodudes, koolides-lasteaedades kui ka toitlustusasutustes ja kauplustes. 

 

Toidukogusse kutsutud linlaste ja ekspertide arutelude tulemusena valitakse välja ettepanekud, mis on sisendiks Tartumaa ringmajanduse teekaardile, mille koostamine on samuti alanud ja kus jätkusuutlik toidusüsteem on üheks teemaks.

 

Tartu toidukogu eesmärk on tõsta tartlaste teadlikkust ja kaasata neid aruteludesse säästvama toidukultuuri arendamise teemal, et Tartust saaks kõige toiduteadlikum ja vähemraiskavam linn ning väheneks nii keskkonna- kui ka majanduslik jalajälg.

 

Tartu toidukogu viiakse ellu projekti "Phoenix - kodanike hääl rohelise Euroopa eest” ühe pilootprojektina Tartu linna ja E-riigi Akadeemia koostöös.

 

Rohkem infot: https://www.tartu.ee/toidukogu  

 

Allikas: Tartu LV 26.02.2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.