Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lehemädaniku tõrjevahend aitab ka Sclerotinia kahjustuste vastu (2007-07-08 08:33:42)


Kuna ristikuvähk (Sclerotinia) on ühe suurenev probleem kartuli- ja teiste juurviljade kasvatajate jaoks, on taimekaitsevahendite tootjad püüdnud terviklahenduste otsinguil arvestada lehemädaniku kõrval ka Sclerotinia nakkuse minimeerimisega.

 

Erinevate katsete kinnitusel suudab Syngenta poolt pakutav uus toode Revus koos Shirlaniga mõlema probleemiga efektiivselt võidelda. Wisconsini Ülikooli katsed Shirlaniga, kui pritsiti varases õitsemisfaasis, näitasid kuni 80% Sclerotinia nakkuse vähenemist.

Šoti kartulikasvatuse ekspert Eric Anderson soovitab kasvatajail, kelle põldudel on oht Sclerotiniaga nakatumiseks, kanda Shirlani varakult (rosetistaadiumis) põllule. Nii tekib toimeainest (fluazinam) mullapinnale kaitsev kiht. Loomulikult tuleb lisaks sellele läbi viia ka lehe kaudu pritsimisi, kaitsmaks taime otseselt nakkuse eest. On leitud, et 0,4 l/ha Shirlani pritsimisnorm, mis võimaldab head kaitset lehemädaniku vastu, on sobivaim ka Sclerotinia kahjustuste vähendamiseks.


Väga oluline on nakatumise ennetamisel teada sedagi, et Sclerotiniaga nakatunud kroonlehed kleepuvad varisedes taimevarre külge. Kõdunevast kroonlehest toitudes on seenhaigusel võimalik taime siseneda. Nakkuspuhanguid täheldatakse tavaliselt suuremate tuultega.


Täpsem info toote kasutamise kohta: www.syngenta-crop.co.uk/www.syngenta-crop.co.uk/customaspx/productguide/PG_AZ_Listing.aspx.

Allikas: Põllumehe e-uudised 6/2007 / www.farmersguardian.com


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.