Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-02-21 12:59:09)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 86 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 53 varavastast kuritegu, sealhulgas 33 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 26.

 

Juhtus kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati kaks joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Põhja prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud. 

 

Piiriturvalisus

20. veebruaril koostati 1995. aastal sündinud Tai Kuningriigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kuueks kuuks, kuna naise viisa kehtivus oli lõppenud.

 

20. veebruaril kontrolliti viite Tallinnas asuvat majutusasutust eesmärgiga, et ega seal ei viibi viibimisaluseta välismaalasi. Kokku kontrolliti 15 isikut ja rikkumisi ei tuvastatud.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud. 

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise neljal Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks või nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

20. veebruaril saabus Tartu teenindusse menetlustoimingutele Jaapani kodanik. Selgus, et mees viibis Schengeni alal ebaseaduslikult üheksa päeva, nendest kõik päevad Eestis. Mehe suhtes viidi läbi illegaalimenetlus, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati Schengeni sissesõidukeeld üheks aastaks ja kuueks kuuks.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. veebruaril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel ähvardas 27-aastane naine korteris teist naist ja lõi teda. Politseinikud pidasid 27-aastase naise kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

20. veebruaril pöördus politseisse 29-aastane naine, kes leidis Facebookist kuulutuse, mis palus abi ravikulude katmiseks. Naine kandis raha ja avastas hiljem, et raha ei kasutatud ravi eesmärgil ning talle loodi kuulutusega vale ettekujutus. Kelmusega tekitatud kahju on 1050 eurot.

 

Vargus

20. veebruaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval asuva kortermaja ühiskeldrist on varastatud musta värvi jalgratas Capriolo Oxygen. Vargusega tekitatud kahju on 470 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kolmel Venemaa ja ühel Usbekistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

20. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariigist väljumisel Venemaa kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et inimene oli seadusliku aluseta viibinud Schengeni territooriumil 97 päeva ning neist ühe Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati sisenemiskeeld kolmeks aastaks ja rahatrahv 160 eurot. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Kelmus

20. veebruaril andis Järvamaal elav mees politseile teada, et on langenud pettuse ohvriks. Mees sai veebruari alguses e-kirja, mis näis olevat Omnivalt ja milles paluti tasuda laekuva paki eest tollimaks. Kuna mees ootaski pakki Iirimaalt, siis tegi ta nii nagu kirjas nõutud. Seejärel selgus, et mehe pangakontolt on broneeritud 999 eurot.

 

Raplamaa

 

Vargus

20. veebruaril sai politsei teate, et ööl vastu 20. veebruari on Kohila vallas Salutaguse külas luku lahtimurdmise teel tungitud elamu juures asuvatesse kuuridesse ning ühest kuurist varastati ATV CFMOTO registreerimisnumbriga LB17.  Vargusega tekitatud kahju on 8 000 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.