Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-02-20 06:02:27)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 64 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 41 varavastast kuritegu, sealhulgas 22 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 23.

 

Juhtus kaks inimkannatanutega liiklusõnnetus. Juhtimiselt kõrvaldati üheksa joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

19. veebruaril teatas poeg, et Lasnamäel kortermajas on 42-aastane isa vägivaldne 43-aastase ema suhtes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Piiriturvalisus

19. veebruaril leiti kontrolli käigus 1997. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku pagasist relv ja teleskoopnui. Esemed võeti hoiule ja mees lubati reisile.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Omastamine

19. veebruaril sai politsei teate, et Tartus Raekoja platsilt varastati Apple AirPods Pro kõrvaklapid. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine üheksal Moldova kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks ja nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

19. veebruaril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud Tartumaal nii juriidilisi kui füüsilisi isikuid, et teha kindlaks, kas nad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 57 juriidilist ning 118 füüsilist isikut. Tuvastati kuus inimest, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata. Nendega tegeleb edasi maksu- ja tolliamet.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Lääne-Virumaa

 

Plahvatuse tekitamine

19. veebruari hommikul kella 9 paiku anti häirekeskusele teada, et Lääne-Virumaal Tapa vallas üritas mees enda käes pulbrit põlema panna, mis plahvatas. Sündmuskohale saabusid lisaks politseinikele ka päästjad, kiirabi ja demineerijad. 66-aastane mees viidi haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

19. veebruaril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Moldova ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Raplamaa

 

Kelmus

19. veebruaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et alates 2024. aasta algusest on Raplamaal elavalt naiselt välja petetud raha. Naisega võttis jaanuaris Facebook Messengeri vahendusel ühendust võõras, kes väitis, et põeb ravimatut haigust ja soovib naisele pärandada oma vara. Seejärel võtsid naisega ühendust end haige inimese kontode haldajana tutvustanud inimesed. Viimased juhendasid kannatanut tegema ülekandeid välisriigi pangakontodele väites, et see on vajalik pärandi dokumentide vormistamiseks. Naine kandis kelmidele kokku 1 750 eurot, kuid lubatud pärandit talle üle kantud ei ole.

 

Saaremaa

 

Arvutikelmus

19. veebruaril anti politseile teada, et 11. veebruaril saadeti teatajale Facebook Messengeri rakenduses näiliselt Omnivale viitav link, kuhu mees sisestas enda pangakonto kasutajatunnuse ja SmartID PIN-koodid. Selle tulemusena kanti tema pangakontolt võõrale välisriigi pangakontole 898 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.