Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu tähistab Eesti Vabariigi 106. aastapäeva (2024-02-19 14:03:59)


24. veebruaril oodatakse rahvast traditsioonilisele Eesti lipu austamise tseremooniale Tartu Tähetorni juurde ning seejärel Raekoja platsile, kus toimub Kaitseliidu Tartu maleva aastapäevaüritus ja rahvapidu. Pidupäevasündmused algavad juba teisipäeval, mil Pauluse kirikus on kontsertaktus eakatele tartlastele. 22. veebruaril toimub ERMis kontsertaktus, kus antakse üle Tartu aukodaniku ja Tartu Tähe aunimetused.

 

20. veebruaril kell 13 oodatakse vanemaealisi tartlasi Pauluse kirikusse Eesti Vabariigi sünnipäeva kontsertaktusele. Sõna võtavad Tartu linnapea Urmas Klaas ja abilinnapea Mihkel Lees ning Tartu 2024 juht Kuldar Leis. Muusikalist elamust pakuvad Marko Matvere ja Ooper-Kvartett. Üritus on tasuta.

 

22. veebruaril kell 18 toimub Eesti Rahva Muuseumis pidulik kontsertaktus, kus kõnedega esinevad Eesti Vabariigi peaminister Kaja Kallas ja Tartu linnapea Urmas Klaas ning antakse üle Tartu aukodaniku ja Tartu Tähe aunimetused. Üritus on kutsetega. Tseremooniat saab otseülekande vahendusel jälgida Tartu linna kodulehel, Tartu linna Facebookis või Tartu Postimehe veebilehel.

 

23. veebruaril kell 12 Tartu ülikooli aulas  Eesti Vabariigi aastapäeva kontsertaktus. Sõna võtavad rektor Toomas Asser, Tartu ülikooli  külalisprofessor, president Toomas Hendrik Ilves, Tartu linnapea Urmas Klaas ja üliõpilane Aurora Ruus. Aktusel antakse üle Tartu ülikooli 2023. aasta ühiskonnateo, teadusteo ja aasta õppejõu auhinnad ning Peeter Tulviste mälestusfondi preemia. Üritus on kutsetega.

 

24. veebruaril

 

Kell 7.30 - Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud lipuheiskamise tseremoonia Rahinge Külakatla juures.

 

Kell 8.15 viiakse pärjad Vabadussõjas langenute mälestusmärkidele Pauluse ja Raadi kalmistul.

 

Kell 9.15 algab Tartu Vabadussõja mälestussamba Kalevipoeg juures vabariigi aastapäevale pühendatud Kaitseliidu Tartu maleva ja üliõpilasorganisatsioonide pidulik rivistus. Üritusel osalevad: Tartu linna esindus, Kaitseliidu Tartu malev, Naiskodukaitse, Kodutütred, Noored Kotkad, 2. jalaväebrigaad, akadeemilised organisatsioonid, Kaitseväe Akadeemia, Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeamet, Vanglateenistus. Sõna saavad Tartu linnavolikogu esimees Kaspar Kokk ja Kaitseliidu Tartu maleva kaplan Priit Tamm.

 

Kell 10.00 Eesti lipu austamise tseremoonia Tartu Tähetorni juures. Sõnavõttudega esinevad Tartu linnapea Urmas Klaas, Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees, Tartu vallavanem Jarno Laur, EELK Tartu praostkonna praost Kristjan Luhamets ja Eesti Üliõpilaste Seltsi abiesimees Oliver Ney. Esinevad puhkpilliorkester Tartu, Tartu Akadeemiline Meeskoor, Eesti Maaülikooli meeskoor Gaudeamus, Tartu meeskoor Akadeemiline Emajõgi, Haaslava meeskoor, Eesti Metsatöötajate meeskoor Forestalia. Tartu tähetorn on pärast tseremooniat huvilistele avatud kuni kella 13ni. Sissepääs kõigile tasuta.

 

Kell 11.00 Raekoja platsil Kaitseliidu Tartu maleva liikmete ergutamine ja uute liikmete vande andmine. Kõigile huvilistele on avatud Kaitseliidu tehnika- ja relvanäitus ning tutvuda saab ka Politsei- ja Piirivalveameti, Päästeameti ja Vanglateenistuse tehnika ja tööga.

 

Kell 12-13 Raekoja platsil uisurahvapidu koos folklooriklubiga Maatasa.

Samal ajal saab vaadata Kaitseliidu tehnika- ja relvanäitust.

 

24. veebruar ERMis

Muuseumi uksed on avatud tavapäraselt kl 10-18.

 

Kl 14 Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud kontsert "See Eestimaa on jäetud Sulle" silla-alal. Laval on Jalmar Vabarna, E STuudio tütarlastekoor, E STuudio kammerkoor, Elleri tütarlastekoor, E STuudio koori- ja tantsukooli lauljad ja tantsijad. Kontserdi kunstiline juht ja dirigent Külli Lokko.

 

Kl 12 ja 13 tuurid püsinäitusel "Kohtumised". ​Tuure viib läbi ERMi muuseumiõpetaja Anti Lillak. Tuuridel osalemine on tasuta. Koha tagab eelnev registreerimine. Kogunemine muuseumi A-infoletis.

 

Kl 15.30 tuur kuraator Reet Piiriga avatud hoidla näitusel "Praktiline ilu. Käekotid, rahakotid, kandekotid ja lahttaskud ERMi kogudest“. Tuuril osalemine on tasuta. Koha tagab eelnev registreerimine. Kogunemine muuseumi A-infoletis.

 

Kl 12-15 lastele  lipumäng püsinäitusel "Kohtumised".

 

Eesti püsinäitusele "Kohtumised" pääseb pidupäeva puhul tasuta. B-osas avatud näitusele "Kellele kuulub öö?" tuleb soetada näitusepilet.

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.