Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talvekuu sõnumid Tartu loodusmajast (2024-02-15 06:21:47)

 

PEREPÄEV "LEMMIKLOOMASÕBRAPÄEV"

Sõbrapäevamaigulisel perepäeval tutvume loomadega, kes meile tihtipeale kodudes seltsilisteks on. Kust nad pärit on, kuidas nende eest õigesti hoolitseda ja millele peaks enne mõtlema kui lemmiklooma võtta? Õpime tundma loodusmajas elavaid eksootilisi lemmikloomi ning küülikuaedikus saab ka pikk-kõrvadele pai teha. Kell 11.00 saab tutvust teha raamatukoer Mustikaga. Meisterdustoas meisterdame endale lõngast lemmiku ning joonistame ja värvime karvaseid ja sulelisi sõpru. Talveaias saab mängida otsimismängu.

KÖÖGIVILJASEEMNETE KÜLVAMISE ABC

Milliseid taimi tuleks ette kasvatada ja millal ettekasvatusega algust teha? Kuidas väikeste seemnete külvamine käib? Milline on hea muld, kuhu külvata? Kui sa soovid ise endale toitu kasvatada, aga ei ole kunagi varem ühtki seemet mulda pannud, siis tule loengule 15.02 kell 18. Kasulikke teadmisi saavad kindlasti ka juba kogenud aednikud. Eduka külvamise põhimõtteid avab Räpina Aianduskooli õpetaja Tairi Kruusma. Sündmus on tasuta, aga kohtade arv piiratud - palume registreeruda!


SELGUSID FOTOKONKURSI "KASVADES OMA TOIDUGA" VÕIDUTÖÖD

Rahvusvahelisele fotovõistlusele "Kasvades oma toiduga" saabus üheksast riigist 1100 fotot, mis kõik annavad edasi toidu kasvatamise rõõmusid ja valusid. Laste kategooria peaauhind läks Gruusiasse, kus 11-aastase Mariam Meipariani tehtud fotoessee räägib kooliaias iidse nisusordi kasvatamise kogemusest. Noorte kategooria võitis 16-aastane Zala Debelak Sloveeniast, kes oli kaameraga kinni püüdnud hetke, mille pealkirjaks on mänguline ja mitut tähendust loov “Bee Happy!”. Täiskasvanute klassis jäi peaauhind Eestisse ja selle sai Viktor Panasenko töö eest “Jalustrabav kana”. Kõiki võidutöid saab vaadata Facebooki galeriist.

VÕÕRLIIKIDE VEEBIVIKTORIIN 1.-12.KLASSI ÕPILASTELE

Lisaks pärismaistele loomadele-taimedele elab meie looduses päris palju võõrliike. Eestis loetakse võõrliikideks kokkuleppeliselt inimese poolt tahtlikult või tahtmatult uutele aladele asustatud liike, mis on Eestisse jõudnud alates 19. sajandi lõpust, taimede puhul loetakse selliseks piiriks 18. sajandi keskpaika. Invasiivne võõrliik ohustab teisi liike, muutes elupaiku ja looduslikku tasakaalu. Pane end proovile, kas tunned võõrliike - küsimused on koostatud kolmes erinevas raskusastmes.

UUS TOIDUTEADUSE HUVIRING!

Juba 5.märtsil, teisipäeval kell 16:30-18:00 alustab uus 7.-9.klassi õpilastele mõeldud Toiduteaduse huviring, kus igapäevane toidutegemine seletatakse lahti füüsikas, keemias ja bioloogias tuntud mõistete ja protsessidega. Kui oled huvitatud kokkamisest, küpsetamisest või meeldib sulle avastada toidu salapärast maailma ning soovid teada, miks vahukoor vahtu läheb või miks muna mõnikord panni külge kinni jääb, siis pane ennast julgelt uute huviringi kirja!

Tartu Keskkonnahariduse Keskuse koostöövõrgustikud: 

 

Kontakt: 

SA Tartu Keskkonnahariduse Keskus
Lille 10 Tartu 51010, Eesti 
e-mail: info@tartuloodusmaja.ee
tel. +372 736 6120
www.tartuloodusmaja.ee

 

Allikas: Tartu loodusmaja teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.