Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel
7. märts 2024 (neljapäev)
kell 10.00 - 15.15
Koolitus toimub veebipõhiselt maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.
Katrin Laikoja koolitus annab ülevaade enesekontrolli olemusest ja toiduhügieeni tagamise võtetest toidu käitlemisel eraelamus.
Käsitlemisele tulevad teemad:
-
Eraelamus toidu valmistamine
-
Toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus
-
Enesekontrolliplaani koostamise juhend, enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP
-
Toiduhügieeni põhimõtted
-
Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
-
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
-
Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
-
Puhastamine, desinfitseerimine
-
Toidukäitlemisruumi korrashoid, kahjuritõrje
-
Isiklik hügieen
Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" toidu ja toiduohutuse valdkonna raames ning seda rahastab Euroopa Liit.
Kohtumiseni maaülikoolis!
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
http://avatudylikool.emu.ee/
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade