Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Loomaarstide Ühing jätkab Eesti Loomaarstide Kojana (2024-02-12 05:58:15)


10. veebruaril Tartus kogunenud Eesti Loomaarstide Ühingu erakorraline üldkogu kiitis heaks põhikirja muudatused. Lisaks nime muutmisele, võeti otsusena vastu erialaühingu juhtimisse lisada Nõukogu ning lisandus mitmeid põhikirjalisi tegevusi tänapäeva ühiskonnas olulistes valdkondades nagu jätkusuutliku arengu toetamine seotult inimese, keskkonna ja looma tervisega.

Mullu ühinesid loomaarstide esindusorganisatsioonid Eesti Loomaarstide Ühing (ELÜ) ühise katuse alla, seega sai kõiki tegevusluba omavaid veterinaararste ja loomaarstiharidusega Eesti kodanikke ühendavaks erialaorganisatsiooniks ELÜ.
Ühise organisatsiooni jaoks oli vajadus juba ammu, ütleb loomaarst Priit Koppel, kes ELÜ juhatuses on olnud 22 aastat, neist 15 aastat tegutsenud ELÜ presidendina. “Meid, loomaarste, on liiga vähe selleks, et kahte organisatsiooni üleval pidada. Nüüd, peale ühinemist, saame teenida paremini ühiskonna vajadusi, olla paremad partnerid riigile, üheskoos kujundada kaalukaid otsuseid ja meie hääl kõlab kaugemale.”
Tartus toimunud 10.02.24 üldkoosolekul otsustasid loomaarstid muuta organisatsiooni nime Eesti Loomaarstide Kojaks ning vastu võtta uuendatud põhikiri. Uus nimi  ja põhikirjalised muutused aitavad paremini väljendada organisatsiooni eesmärke ja tegevusi ning tagavad  jätkusuutliku toimimise.
ELÜ president Madis Leivits sõnab, et “Kuigi tegemist ei ole juriidilises mõistes kojaga, on veterinaaria eriala, kus valdkonna pädevus ja areng on ennekõike ja ainult loomaarstkonna käes. Seega on loogiline, et me liigume suunaga iseregulatsiooni poole, mis tagab kvaliteetse ja ajakohase veterinaaria ühiskonnale.” Leivits jätkab “Veterinaaria ei ole ainult loomade ravimine, vaid on oluline sammas toiduohutuse ja julgeoleku tagamisel ning seeläbi ka inimtervise ja heaolu igapäevaseks toimimiseks hädavajalik.”
Eesti Loomaarstide Koja eesmärkideks on Eesti loomaarstide ühendamine, liikmete huvide kaitsmine, veterinaarvaldkonna ja loomaarsti-eetika väärtustamine ning veterinaaria eriala edendamine.

 

Allikas: Eesti Loomaarstide Ühingu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.