Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähinädalal on heitlik ilm (2007-07-06 07:27:33)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 4. juunil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Lähipäevadel on oodata heitlikku, üsna sajust ja mitte eriti sooja ilma. Selle põhjuseks on Leedu kohal asuv väheliikuv madalrõhkkond, mis nädalavahetusel Peipsi taha jõuab ning uue nädala algul Karjala kohal hääbub.

Neljapäeval on ilm veel üsna hea ja olulise sajuta, puhub idatuul 4-8, iiliti kuni 12 m/s ja sooja on 22...27 kraadi.

Reedel ja laupäeval puhuvad kirdetuuled 4-8, puhanguti 12 m/s, pühapäevaks pöördub tuul põhja ja loodesse ning nõrgeneb 3-7 m/s. Tugevaim sajuala levib reede päeva jooksul idast läände üle Eesti, kuid hoovihmasid jagub mitmele poole ka laupäeval ja pühapäeval. Kohati võib olla ka äikest. Õhusooja on öösiti 10...18 ja päeval 17...22, reedel kuni 24 kraadi.

Esmaspäevast kolmapäevani on ilm vahelduvalt pilves, hoovihmavõimalus püsib vähemalt teisipäevani. Esmaspäeval ja teisipäeva öösel valdavad läänekaarte tuuled 3-8, puhanguti kuni 12 m/s. Teisipäeva päeval pöördub tuul lõunasse ning kolmapäeval kagusse, puhudes 3-7 m/s. Öösiti on sooja 10...16 ja päeval 17...22, kohati kuni 24 kraadi.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +17...+18 kraadi, mis on normi piires. Sademeid on oodata 10 mm saartel 20 mm-ni Ida-Eestis, mis on veidi üle normi.

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.