Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talvine retk Otepääle kahevõistlust ja Viljandisse tulede mängu vaatama (2024-02-08 09:14:39)


Laupäev, 10.veebruar 2024


Looduse Omnibuss viib meid seekord Otepääle Tehvandile suusatamise kahevõistluse maailmakarika etapile, kus näeme selle Eestile kuulsust toonud spordiala maailma paremikku ja muidugi saame pöialt hoida meie oma Kristjan Ilvesele. Pärast spordielamusi sõidame õhupimeduse saabudes veel Viljandisse kunstilisi valgusinstallatsioone vaatama.
Viljandis toimub visuaalkunstifestival „Viljandi tuled 2024“. Lisaks sellel vaatame teekonnal veel mujalgi ringi.

Otepääle sõiduks keerame Põltsamaa juurest suurelt teelt kõrvale, et jälgida bussiaknast kunagise jõuka ja kultuuririkka Põhja-Viljandimaa Põltsamaa ja Kolga-Jaani kihelkonna maastikke. Edasi viib meie teekond ümber Võrtsjärve idaranniku läbi Rannu, Rõngu ja Palupera Otepääle.

Otepää ümbruses naudime enne võistlust veel talvist Pühajärve maastikku, sõidame läbi Kääriku ja käime Harimäe vaatetornis.

Tartu ülikooli legendaarne Kääriku spordibaasi kompleks Valgamaal läbis mõned aastad tagasi põhjaliku ja mastaapse uuenduskultuuri. Kääriku kompleks on kujunenud suurejooneliseks spordimekaks, mis aina uueneb ja areneb.

Retke juhib geograaf ja ajakirjanik Toomas Kümmel.

Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 8.00
Tagasi Tallinnas kell 22.00

Sõidu hind 40 eurot, kooliõpilastele 30 eurot
Hinnale lisandub Otepää võistluste pilet. Täiskasvanud ja pensionärid 10 euro, kooliõpilased kuni 18 aastat 5 eurot


Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee.

Vajalik täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297.

Saadame kinnituse

Harimäe absoluutseks kõrguseks on 211 m. Harimäge on kutsutud ka Leenardi ning Leonhardi mäeks. 1816–1819 tegi siin geodeetilisi mõõdistamisi rahvusvahelise tunnustusega astronoom ja geodeet Friedrich Georg Wilhelm Struwe (1793–1864). Harimäe tipus asuva vaatetorni kõrguseks on 28 m, kõrgeim vaateplatvorm asub 24 m kõrgusel. Tornist avanevad kaugvaated Otepää kõrgustikule ja üle Väikese Emajõe oru Karula kõrgustikule.

Otepääl Tehvandi staadionil on laupäeval kahevõistluse maailmakarika etapi kavas naiste ja meeste individuaalvõistlus. Lisaks suusahüpetele läbivad naised 2,5 km pikkuse murdmaaraja kaks ja mehed neli korda.

Teel Otepäält Viljandisse plaanime ka peatuse Rõngus, et osta kaasa kohaliku pagaritöökoja Eesti parimat leiba, peatume korraks ka Mulgimaal, et vaadata valgustatud Tarvastu kirikut. Sõidame läbi Mustla ja sealt jõuame peagi Viljandi.

Visuaalkunstifestival „Viljandi tuled 2024“ seob kokku arhitektuuri, valguse, heli ja multimeedia. Festivali korraldajad lubavad: „Ainulaadne valguse-heli-kunstikombo raputab talveunest üles ja lööb linna särama!“ Kui kunstilised valgusinstallatsioonid külastatud ja vaadatud, asume tagasiteele Tallinna

 

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.