Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-02-05 13:53:55)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 197 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 136 varavastast kuritegu, sealhulgas 42 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 78. Juhtimiselt kõrvaldati 30 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 112 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 573 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 51 178 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 114 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 7088 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

2. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinna Tööstuse tänaval seni tuvastamata isik tungis kallale 53-aastasele naisele. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

3. veebruaril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel tungis 39-aastane mees kallale 45-aastasele mehele. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

3. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Karjamaa tänaval tungis seni tuvastamata mees kallale 49-aastasele mehele.

 

4. veebruaril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval kortermajas tungis 60-aastane mees kallale oma 56-aastasele elukaaslasele. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

4. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval kortermajas tekkis konflikt 43-aastase naise ja 45-aastase mehe vahel, mille käigus nad tekitasid teineteisele vigastusi. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

4. veebruaril teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval kortermajas tungis 42-aastane mees kallale oma 39-aastasele elukaaslasele. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

4. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel tekkis konflikt 30-aastase mehe ja 39-aastase mehe vahel, mille käigus nad tekitasid teineteisele vigastusi. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine 

4. veebruaril teatati, et Maardus Ringi tänaval kortermajas tungis 44-aastane mees kallale oma 37-aastasele elukaaslasele. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

Juhtumid piiril

2. veebruaril tehti 1956. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati kuueks kuuks Schengeni sissesõidukeeld, kuna talle ei väljastatud elamisluba ning ta viibis Eestis ebaseaduslikult kolm kalendripäeva.

 

4. veebruaril soovisid Istanbuli lennata kaks Usbekistani Vabariigi kodanikku: 1993. aastal sündinud mees ja 2016. aastal sündinud naine. Mees tunnistas üles, et nad on viibinud Schengeni viisaruumis illegaalselt rohkem kui neli aastat ja reisidokumendid on peidetud pagasisse. Nende passid olid teadlikult kahjustatud ja viisad/templijäljendid osaliselt eemaldatud. Neile koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning mehele määrati rahatrahv summas 400 eurot ja kohaldati kolmeks aastaks Schengeni sissesõidukeeld.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Viljandimaa

 

Asja omavoliline kasutamine

2. veebruaril sai politsei teate, et Põhja-Sakala vallas Kõpu alevikus varastati lukustamata sõiduauto BMW. Politseinikud leidsid sõiduki veidi hiljem Viljandi linnast ja pidasid kinni autoroolis olnud 48-aastase mehe. Sõiduk tagastati omanikule. Juhtu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine 12 Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks või nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

4. veebruaril kontrolliti Koidula piiripunktis Eesti Vabariigist väljuval suunal Saksamaa numbrimärkidega sõiduautot Renault, mille roolis oli Kanada kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et Kanada juhiluba on võltsitud. Dokument võeti ära ja talle määrati rahatrahv 380 eurot. Peale menetlustoiminguid tuli asendusjuht ning Kanada kodanik lahkus sõidukiga Eestisse.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

2. veebruaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuva meelelahutusasutuse ees lõi seni tuvastamata isik 24-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

4. veebruaril anti politseile teada, et Narvas Kangelaste prospektil asuvas korteris ründas alkoholijoobes 38-aastane mees tüli käigus abikaasat. Mees peeti kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus 58-aastane mees, kes laadis telefoni Whatsappi, peale mida helistasid talle kelmid ja pakkusid Binance kontole raha kanda. Mees kandis ajavahemikul 23.jaanuar kuni 2. veebruar kontole kokku 12 000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

2. veebruaril anti politseile teada, et Kadrina alevikus lõi alkoholijoobes 29-aastane mees tüli käigus 31-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenevat Moldova kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja mees suunati tagasi Venemaale.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise seitsmel Venemaa, kolmel Moldova ning ühel Gruusia, Ukraina, Serbia ja Korea kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Möödunud nädalavahetuse jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.