Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartlasi oodatakse taas koos kõndima (2024-02-01 05:55:20)


Kõnniringil. Foto: Riin Seidla


Tartu Linnavalitsus ja MTÜ Kõnnime Koos ootavad huvilisi taas liituma kõnniringidega, et üheskoos värskes õhus keha ja vaimu kosutada.

 

Tavakohaselt on selgi aastal avatud kaks õhtust ja kolm hommikust jalutusgruppi ning toimuvad erikõnnid. Ropka, Annelinna ja Veeriku jalutusgruppe juhendab Katrin Pärnik. Eelmise aasta kõnniringidelt tuntud ja armastatud personaaltreener Egert Erm jätkab kesklinna kõnniringi juhendamisega. Tähtvere jalutusgruppi juhib jätkuvalt Heidi Rajamäe-Volmer. Tänavugi on oodata toredaid külalisjuhte erikõndidele!

 

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul aitavad organiseeritud programmiga jalutamisvõimalused paljudel tartlastel vähendada üksildustunnet, leida uusi tuttavaid ning saada põnevate juhendajate käest uusi teadmisi. „Lisaks on liikumine, vanusest olemata, üks parimaid viise hoida korras enda vaimne ja füüsiline tervis,” ütles Lees.

 

Jalutuskäikude alguskohad:

E: kell 10.00 E-Kaubamaja ees (Tehase 16), grupijuht Katrin Pärnik

T: kell 10.00 Annelinna harukogu ees (Kaunase pst 23), grupijuht Katrin Pärnik

T: kell 18.00 Tartu linnaraamatukogu peamaja ees (Kompanii 3-5), grupijuht Egert Erm

K: kell 10.00 Rahvusarhiivi ees (Nooruse 3), grupijuht Katrin Pärnik

N: kell 18.00 Tähtvere spordipargi parklas, grupijuht Heidi Rajamäe-Volmer

 

Jalutuskäigud toimuvad iga nädal 8.01-31.05.2024 ja 1.09-31.12.2024. Suvekuudel toimuvad jalutuskäigud vähendatud mahus. Täpsem info jooksvalt veebilehel www.konnimekoos.ee

 

Jalutuskäikude kavandamisel on arvestatud, et alustatakse ja lõpetatakse alati samas kohas, kuhu saab mugavalt tulla jala, ühistranspordi või autoga. Enne jalutuskäiku on võimalik kasutada tualetti, jalutuskäigu ajal tehakse vajadusel puhkepaus. Kõndima tulles palume riietuda mugavalt ja ilmale vastavalt ning kaasa võtta pudeli joogiveega. Koos kõnnitakse kuni 1,5 tundi mõõdukas tempos. Jalutusgrupis osalemine on tasuta.

 

Rohkem infot: www.konnimekoos.ee

 

Linnavalitsus on kõnniringe korraldanud juba neli aastat. Eelmisel aastal kujundati tartlaste liikumisharjumust terve aasta vältel viiel korral nädalas ning toimus kaheksa erikõndi. Nendest populaarseim oli külaskäik Annelinna Päästeametisse, kus toimus kriisiteemaline loeng koostöös Tartu Ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö ja rehablitatsiooni korralduse tudengitega. Koostöös Tartu ROHEringi projektiga avastati Jaamamõisa peidetud oja kaldaid kuni Emajõeni. Menukad olid ka rongiga väljasõidud Valgemetsa seeneretkele ning Elvasse linnatuurile.

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.