Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-01-23 05:56:20)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 148 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 70 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 110.

 

Juhtus seitse liiklusõnnetust, milles sai vigastada üks inimene. Juhtimiselt kõrvaldati 21 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 112 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 777 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 50 971 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 40 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6496 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Kehalised väärkohtlemised

20. jaanuaril teatati, et 38-aastane mees lõi enda endist 31-aastast abikaasat. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

20. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval alkoholi tarvitanud 45-aastane mees ründas 46-aastast meest. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

20. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Türi tänaval seni tuvastamata mees ründas 30-aastast meest. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

20. jaanuaril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel 48-aastane mees tungis kallale 53-aastasele naisele. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

20. jaanuaril teatati, et Põhja Tallinnas toidupoe ees seni tuvastamata mees ründas 57-aastast meest. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

20. jaanuaril teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel korteris 48-aastane mees lõi oma 38-aastast elukaaslast. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

21. jaanuaril teatati, et Viking Expressi reisilaeval alkoholi tarvitanud 65-aastane mees ründas 35-aastast meest. Politseinikud toimetasid ründaja jaoskonda.

 

Ähvardamine

21. jaanuaril teatati, et Lasnamäel ähvardas alkoholi joobes 63-aastane mees alaealisi relvataolise esemega. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Juhtum piiril

20. jaanuaril soovis Tallinna lennujaama kaudu lahkuda 1970. aastal sündinud Eesti kodanik. Naise reisidokument on PPA poolt kehtetuks tunnistatud seoses isikuandmete muutumisega alates 23. märtsist 2021. aastal. Naisel on olemas uue nimega kehtiv dokument, kuid ei leidnud seda üles ja võttis kaasa vana dokumendi.  Kehtetu dokument võeti naiselt ära. Naist reisile ei lubatud.

 

21. jaanuaril soovis Tallinna lennujaamast Istanbuli lahkuda 1982. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi mees. Mees oli peale viisa kehtivuse lõppu viibinud Schengeni viisaruumis ebaseaduslikult 757 päeva, nendest 734 päeva Eestis. Õigusrikkujale määrati rahatrahv 200 trahviühikut, summas 800 eurot. Koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati kolmeks aastaks Schengeni sissesõidukeeld. Meest soovitud lennule ei jõudnud.

 

21. jaanuaril kontrolliti Tallinnas liiklusjärelevalve käigus sõiduautot Toyota Auris, mida juhtis 1992. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik, kellel on kehtiv Poola Vabariigi elamisluba. Mees osutas taksoteenust, omamata kehtivat lühiajalise töötamise registreeringut. 21. jaanuaril lõpetas Põhja prefektuuri ametnik ennetähtaegselt mehe viisavaba lubatud viibimisaja ja lühendas seda ühekordselt. Koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati kaheks aastaks siseriiklik sissesõidukeeld.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

Ööl vastu 17. jaanuari varastati Tartus Paju tänaval lukustamata sõidukist JBL kõlar ja tööriistakohver. Vargusega tekitatud kahju on 360 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

21. jaanuaril sai politsei väljakutse Tartus Ropka teele, kus alkoholijoobes mees oli ähvardanud ning löönud oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valgamaa

 

Vargus

Ööl vastu 20. jaanuari varastati Tõrva vallas eramu õuelt muruniiduk ja frees. Kahju on 700 eurot.

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. jaanuari õhtul laekus politseile teade, et Võhmas sõidutati 41-aastane mees tema tahte vastaselt autos metsa ning peksti läbi. Kannatanu toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni mehed vanuses 34- ja 44 eluaastat. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine neljal Moldova, kahel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

21. jaanuaril avastasid piirivalvurid, et Lämmijärvel liigub ATV nelja inimesega, kes polnud piiriveekogule väljumist nõuetekohaselt registreerinud. Hõljukipatrull peatas masina ning selle juhile määrati riigipiiriseaduse rikkumise eest rahatrahv.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

21. jaanuaril anti politseile teada, et Ahtmes ründas alkoholijoobes 45-aastane mees tüli käigus abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. jaanuaril sai politsei teate, et Narvas Rahu tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 30-aastane mees elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. jaanuaril teatati politseile, et Jõhvis Rakvere tänaval lõi seni tuvastamata mees 23-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. jaanuaril anti politseile teada, et Narvas Turu tänaval lõi 49-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus abikaasat.  Politseinike saabudes oli mees lahkunud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. jaanuaril sai politsei teate, et Narvas A. Puškini tänaval lõi 44-aastane naine 39-aastast naist. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Vahtra tänaval lõi alkoholijoobes mees enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. jaanuaril anti politseile teada, et Narvas löödi 42-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

19. jaanuaril sai politsei teate, et Narvas A.Puškini tänaval lõi 76-aastane mees konflikti käigus terava esemega enda poega. Kannatanu anti meedikute hoole alla ning politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus Narvas elav 62-aastane naine, kellele helistati väidetavalt politseist ja pangast. Kelmid selgitasid naisele, et tema pangakontol on kahtlased tehingud ning nende tõkestamiseks on vaja alla laadida AnyDesk programm, mida naine ka tegi. Lisaks palusid kelmid sisestada vajalikud PIN koodid. Kelmusega tekitatud kahju on üle 21 000 euro. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. jaanuaril anti politseile teada, et Vinni vallas lõi 33-aastane mees enda elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. jaanuaril teatati politseile, et Rakveres Tuleviku tänaval ründas 27-aastane mees enda elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine neljal Venemaa kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljuvat Põhja-Makedoonia kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja mees lubati sõidukiga Venemaale.

 

Nädalavahetusel kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenevat Moldova kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja mees suunati tagasi Venemaale.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 38 Moldova, viiel Armeenia, neljal Venemaa ning ühel Gruusia ja Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Möödunud nädalavahetuse jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.