Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Regionaalminister Madis Kallas arutas loomakaitsjate ja munatootjatega kanade heaolu üle (2024-01-19 09:23:58)


Ühiskonnas on tekkinud selge ootus minna puurimispidamiselt üle teistsugustele pidamisviisidele, nõustusid nii tootjad kui ka loomakaitsjad ühisel kohtumisel Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumis. Samal ajal peab uutele lahendustele üleminekul säilitama Eesti põllumajandustootjate elujõulisuse ja seeläbi riigi toidujulgeoleku.

 

Regionaalminister Madis Kallas on nii Eesti munatootjate kui ka loomakaitseorganisatsiooniga Nähtamatud Loomad varem eraldi kohtunud ning nüüd räägiti kõikide asjaosalistega koos läbi ka edasised sammud. „Nii tootjad kui ka loomakaitseorganisatsioonid saavad aru, et ühiskonna ootus on liikuda praeguselt täiustatud puuride kasutuselt alternatiivsetele pidamisviisidele. Küsimus on selles, kuidas korraldada üleminek läbimõeldult ja mõistliku tempoga. Leppisime ühiselt kokku, et tootjad, kes on kõige paremini turu ja oma võimekustega kursis, pakuvad selleks välja sobiva lahenduse. Ministeerium uurib samal ajal teiste riikide seniseid tavasid ja kogemusi ning seejärel saame koos nendele ettepanekutele jälle peale vaadata,“ rääkis regionaalminister Madis Kallas.

 

Munatootjad on eelkõige mures kohaliku toidutoomise tuleviku pärast, kuna ostuotsusel on määrav enamjaolt siiski hind. „Kahjuks ei ole Eestis kohaliku toidu eelistamine samal tasemel kui näiteks Põhjamaades. Ministeerium kindlasti vaatab oma senistele tegevustele kriitiliselt otsa, et veelgi enam toetada kohalikke toidutootjaid. Kohaliku toidu eelistamine tagab meie inimestele töökohad ja toidujulgeoleku, ent on ka keskkonnahoidlikum – mida vähem maad toitu peab vedama, seda parem,“ lisas minister Kallas.

 

Osapooltega koostöös jätkub lahenduste otsimine lähinädalatel, kui on parem ülevaade sektori võimalustest ja plaanidest ning teiste riikide tavadest.

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.