Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu loodusmaja näärikuu sõnumid (2024-01-18 06:54:23)

PEREPÄEV "VAATA, LINNUD ON TALVEL SIIN!"

Selle aasta esimesel perepäeval tutvume sulelistega, kes siia talvituma on jäänud. Miks linnud talveks siia jäävad, mida nad söövad ja kuidas mina neid aidata saan? Õpime läbi erinevate mänguliste tegevuste neid linnuliike tundma, keda talvel Eesti looduses ja linnumajades kohata võib. Uurime, mida nad söövad ning proovime ka ise, kui raske või lihtne on nokaga nokkida. Meisterdustoas meisterdame endale ühe toreda linnu ja joonistame erinevaid sulelisi.

 

DIGIKORISTUSNÄDAL 2024 OOTAB OSALEMA!

Juba esmaspäeval algab suur Digikoristusnädal! Osale oma perega, üksikosalejana, klassiga või õppeasutusena ning võida digikoristades auhindu! Võtame ette enda digiseadmed tööl, kodus või koolis ning korrastame enda digielu, kustutades kõik ebavajaliku infomüra ja failid, mis kuhjudes digitaalseks prügiks on muutunud. Igal nädalapäeval ootab ees üks päevateema, mis annab nippe, kust ja kuidas efektiivselt digikoristada.

 

TALLINNA LOOMAAIA FOTONÄITUS ZOFO 2023

Loodusmaja saalis on nüüd veebruari lõpuni avatud fotonäitus, kus on nautimiseks väljas Tallinna loomaaia fotovõistluse ZoFo2023 paremad tööd. Näituse 29 fotovõistluse paremat tööd annavad lisaks ilule ka hea ülevaate Tallinna loomaaia kollektsiooni mitmekülgsusest ja selles peituvatest looduslikest väärtustest. Fotosid hindasid tunnustatud loodusfotograafid Urmas Tartes ja Remo Savisaar ning loomaaia fotoringi juhendaja Heiko Kruusi.

KALASTUSPÄEV ANNE KANALIL

Tartu loodusmaja kutsub kalastushuvilisi lapsi talvisele kalastuspäevale pühapäeval, 21. jaanuaril Anne kanali jääle. Päevakavas on talviste püügivahendite, püütavate kalaliikide ja seadusandluse tutvustus, jääpüük ja soe lõuna. Püügiks vajaliku sööda saab juhendajatelt. Kui isiklikud talvised püügivahendid puuduvad, saate need laenata kohapeal. Juhendajateks on Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi liikmed Lea Saar ja Peep Männil.

 

FOTONÄITUS "LOODUSE FANTAASIA"

Loodushuvilise Enn Ratassepa fotod on tehtud looduses sellistest objektidest, millel autori silm on märganud fantaasiarikkaid kujundeid. Teisel samasugusel fotol on autor pliiatsiga markeerinud, millist kujundit tema pildistamisel nägi. Meie ajul on oskus otsida ümbritsevast mustreid ja eriti silmi ning erinevaid nägusid. Kui fantaasiat kasutada, kangastub palju toredaid tegelasi ja lugusid ka kõige tavalisemates kivides, puudes ja pilvedes.

 

Tartu Keskkonnahariduse Keskuse koostöövõrgustikud: 

 

Allikas: Tartu loodusmaja uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.