Eesti Maaülikooli avatud ülikool annab märku, et alanud on registreerumine „MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" toidu ja toiduohutuse valdkonna raames toimuvatele, toidutootjatele suunatud (tasuta) 2024 aastal toimuvatele veebikoolitustele ning -infopäevadele:
Toidupatogeenide ülekandeteed, kasvu mõjutavad faktorid ning ohu minimeerimise võimalused
Professor Mati Roasto koolitus annab ülevaate olulisematest toidupatogeenidest- nende ohtlikkusest, kasvuparameetritest, levikuteedest ning ohjamise meetoditest.
Koolitus toimub 1. märts 2024
Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel
Katrin Laikoja alustavatele toidutootjatele suunatud koolitus annab ülevaate enesekontrolli olemusest ja toiduhügieeni tagamise võtetest toidu käitlemisel eraelamus.
Koolitus toimub 7. märts 2024
Toidu kestvuskatsed ning tõese säilimisaja määramine
Professor Mati Roasto koolitus annab ülevaate toidu kestvuskatsete teostamise alustest ning toidu säilimisaja määramisest.
Koolitus toimub 15. märts 2024
Toiduhügieen ja -ohutus, algaste
Katrin Laikoja koolitus annab baasteadmised toiduhügieeni põhimõtetest ja toidu käitlemisega seotud kohustustest ja vastutusest.
Koolitus toimub 22. märts 2024
Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine
Katrin Laikoja koolitus annab toiduvaldkonna spetsialistidele, kes soovivad asuda oma ettevõttes välja töötama enesekontrollisüsteemi juhiseid, millest enesekontrollisüsteemi väljatöötamisel alustada, kuidas seda juurutada, auditeerida ning vajadusel ajakohastada.
Koolitus toimub 19. aprill 2024
Patogeenide algallikate väljaselgitamine toidukäitlemise ettevõtetes
Mihkel Mäesaare koolitus annab ülevaate patogeenide algallikate väljaselgitamise põhimõtetest toidukäitlemise ettevõttes.
Koolitus toimub 3. mai 2024
Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis
Katrin Laikoja koolitus annab ülevaate toiduallergeenidest, toiduallergeenidega seotud ohtudest ja allegeeniohjest toidukäitlemise ettevõttes.
Koolitus toimub 23. mai 2024
Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus (infopäev)
Professor Mati Roasto ja kaasprofessor Terje Eliase poolt läbiviidav infopäev annab ülevaate tapaloomade ja -lindude tapaeelsest ja -järgsest kontrollist, patoloogiliste leidudega seotud otsustest ning liha kaudu levivate parasitooside ja nendega seotud lihakontrolli otsustest.
Infopäevast võivad osa võtta kõik sellest huvitatud isikud, nii füüsilised isikud kui ettevõtete esindajad.
Infopäev toimub 14. juuni 2024
Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste
Katrin Laikoja ja professor Mati Roasto poolt läbiviidav koolitus annab teadmisi toiduhügieenialase koolituse läbiviimiseks ettevõttes, toiduohutuse töörühma juhtimiseks ja töötajates toiduohutusele suunatud hoiakute kujundamiseks.
Koolitus toimub kolme 8-tunnise õppepäevana 28. - 30. august 2024
Taimedest pärit sööda- ja toidumürgid
Professor Tõnu Püssa koolitus tutvustab toidukäitlejatele ning loomakasvatajatele põhiliste söötades ja toitudes sisalduda võivate (taimede poolt sünteesitud) inimesele ja loomadele mürgiste ainete tekkimist, liikumist toitu, nende toksiliste toimete iseloomu, ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks sööda või toidu käitlemisel.
Koolitus toimub 10. september 2024
Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel
Professor Mati Roasto koolitus annab ülevaate toidukäitlemisettevõtte tootmishügieeni mõjutavatest teguritest ning koristamise ja sanitatsiooni korraldamise alustest.
Koolitus toimub 20. september 2024
Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes (infopäev)
Toiduhügieeni määruses 852/2004 on uue nõudena sees ettevõtte toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ning sellekohaste tõendite esitamine. Katrin Laikoja poolt läbiviidaval infopäeval tutvustatakse, milliseid on mõned võimalused toiduohutuskultuuri kujundamiseks ja hindamiseks ettevõttes.
Infopäevast võivad osa võtta kõik sellest huvitatud isikud, nii füüsilised isikud kui ettevõtete esindajad.
Koolitus toimub 27. september 2024
Taimsete toodete mikrobioloogiline ohutus
Professor mati Roasto koolitus annab ülevaate taimsete toodetega seonduvatest mikrobioloogilistest toiduohtudest ning tootmishügieeni tagamise põhimõtetest.
Koolitus toimub 6. detsember 2024
Kõik koolitused ja infopäevad toimuvad Eesti Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.
Osalemiseks on vajalik eelregistreerumine ja kindlasti kuulumine sihtrühma.
Registreerumisel palume kindlasti (väljale Töökoht) ära märkida ettevõtte nime, mille esindajana olete koolitusel osalemas.
Sihtrühma ei kuulu (va infopäevad) füüsilised isikud, riigiametnikud (sh kohalike omavalitsuste ja koolide töötajad) ja kalakäitlemisega tegelevate ettevõtete töötajad.
Rohkem infot toidu ja toiduohutuse valdkonna tasuta koolitustest
Koolitused ja infopäevad on sihtrühma kuuluvale ettevõtte esindajale (osalejale) tasuta (kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud).
Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt: https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kohtumiseni maaülikoolis!
Heade soovidega
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
http://avatudylikool.emu.ee/
Allikas: EMÜ avatud ülikooli teade