Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu liitus hinnatud rahvusvahelise kulinaarialinnade võrgustikuga (2024-01-16 06:33:15)


Tartust sai ainsa Baltimaade linnana ülemaailmse peenkokakunsti ehk gastronoomiat väärtustavate linnade võrgustiku Délice Network liige. Võrgustiku eesmärk on arendada jätkusuutlikkust ja keskkonnasõbralikkust toitlustusvaldkonnas ning tutvustada välismaalastele Tartut toiduturismi sihtkohana.

 

Toiduedendaja, programmi Eesti Maitsed eestvedaja, Põhja- ja Baltimaade restoranigiidi Falstaff Nordicu peatoimetaja Aivar Hansoni sõnul on võrgustiku liikmestaatuse saamine Tartule suur tunnustus. „Délice Network on tõeline maailmaorganisatsioon, millesse kuulumiseks peavad kõik senised liikmed uustulnuka vastuvõtmise heaks kiitma. Võrgustikku kuulumine on auasi, millega kaasneb moraalne kohustus pidevalt areneda, et püsida tunnustuse vääriline.”

 

Délice Networki tegevjuht Elisabetta Bernardini sõnul ühtib Tartu toidumaastik täielikult võrgustiku väärtuste ja visiooniga. „Tartu kuulumine meie võrgustikku annab olulise panuse Délice Networki töösse ning seab omakorda linna üles maailma kulinaariasihtkohtade kaardile. Olen kindel, et koostööst sünnib palju kasu.”

 

Délice Network ühendab 26 linna üle maailma, kes peavad toitu ja gastronoomiat linna majandusarengu ja atraktiivsuse tõstmisel oluliseks teguriks. „Rahvusvahelisse võrgustikku panustades saab Tartu jagada parimaid praktikaid ning õppida teiste linnade edulugudest ja väljakutsetest, mistõttu oleme võrgustikuga liitumise üle väga uhked ja põnevil,” sõnas Tartu linnavalitsuse toidu- ja teenusmajanduse valdkonnajuht Marilin Kroon.

 

Tartu on ainus Délice võrgustikku kuuluv linn Baltimaades. Võrgustiku liikmeslinnadeks on veel Barcelona, Birmingham, Bordeaux, Brüssel, Busan, Cali, Chicago, Gaziantep, Guangzhou, Helsingi, Izmir, Lausanne, Leipzig, Lissabon, Lyon, Madrid, Malmö, Merida, Montréal, Puebla, Stavanger, Tbilisi, Torino, Tucson ja Wroclaw.

 

Délice Network loodi 2007. aastal kokandusvõistluse Bocuse d’Or sünnilinna Lyoni poolt ning selle eesmärgiks on toetada kohalikku toidukultuuri ja majandusarengut, tuua võrgustiku liikmeslinnadesse toidunautlejatest turiste ja ettevõtteid ning arendada rahvusvahelisi partnerlussuhteid linnade vahel.

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.