Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-01-16 06:29:06)

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 112 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 62 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust (3 eluruumidest; 1 sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 34.

 

Juhtus 2 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 7 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

15. jaanuaril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel korteris lõi 31-aastane mees oma abikaasat. Juhtumi täpsemad asjaolud välja selgitamisel.

 

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

15. jaanuaril teatati, et Kose vallas tungis 36-aastane mees oma naabri korterisse ning alustas seal kakluse, milles sai viga teine mees.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Võrumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

15. jaanuaril teatati, et Võrus Jüri tänaval ründas üks naine endale tuttavat 38-aastast naist. Vägivallajuhtumi asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine ühel Ukraina kodanikul, kuna tal puudusid asjakohased dokumendid. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kelmused
15. jaanuaril pöördus politseisse mees, kes ootas Omnivast pakki ja sai sõnumi, et ta peab paki kättesaamiseks maksma 4,29 eurot. Mees avas sõnumis olnud lingi ning sisestas oma pangaandmed. Hiljem avastas ta, et tema kontolt on ära võetud 290 eurot.

Piiriturvalisus
Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kaheksal Moldova, viiel Venemaa, viiel Ukraina, ühel Tšiili ja ühel USA kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

15. jaanuaril kontrolliti piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa kodanikku. Selgus, et inimene oli viibinud Schengenis seadusliku aluseta rohkem kui kolm ja pool aastat, nendest ühe päeva Eesti Vabariigis. Venemaa kodanikule koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kolmeks aastaks ja määrati 160-eurone rahatrahv.

15. jaanuaril kontrollisid Ida prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koostöös maksu- ja tolliametiga Ida-Virumaa ettevõtet, et teha kindlaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolli käigus tuvastati, et ettevõttes töötab mees, kelle lühiajaline tööluba oli kehtivuse kaotanud. Mehele määrati 100-eurone ning ettevõttele 500-eurone rahatrahv.

15. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti numbrimärkidega veoautot, haagist ja selle juhti. Haagisest avastati sõiduk BMW X6, mille ostu-müügi leping oli võltsitud. Veok suunati tagasi Eesti vabariiki ning juhiga tegeles edasi maksu-ja tolliamet.

15. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Pakistani kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja inimene suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Omastamine

16. jaanuaril anti politseile teada, et Türi vallas on korteriühistu esimees ja juhatuse liige teinud korteriühistu arvelduskontolt ühistuga mitteseotud tehinguid, võtnud välja sularaha ja tasunud ostude eest. Tekitatud kahju on umbes 9 000 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Kelmus

15. jaanuaril andis Raplamaal elav mees teada, et soovis detsembris osta enda ettevõttele internetikeskkonnast kleinanzeigen.de kasutatud fotokaamerat. WhatsApp vahendusel lepiti müüjaga kokku, et kauba eest tasub mees läbi klarna.com maksevahendaja, mida ta ka tegi. Pärast seda väitis müüja, et eelmine makse jäi ootele ja soovis makset uuesti läbi PayPali, millest ostja keeldus ja nõudis raha tagasi. Praeguseks ei ole mees kaupa saanud ja talle pole ka tagastatud makstud raha. Tekitatud kahju on üle 2 000 euro.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.