Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Punase päevakübaraga gripi vastu (2007-07-02 07:43:57)

 

Äsja Suurbritannia väljaandes The Lancet Infectious Diseases avaldatud uurimuse kohaselt vähendab punase siilkübara ehk punase päevakübara (Echinacea purpurea) tarvitamine rohkem kui poole võrra külmetumisriski ning lühendab külmetushaiguse kulgu.

See on üks tuntumaid rohttaimi, mida on aegade jooksul kasutatud gripi ja külmetuse vastu.

 

Siilkübara kohta avaldatud artiklid on aga olnud üsna vastuolulised. Mõnes uuringus ei ole sellel taimel koguni mingit kasulikku toimet leitud.

Tooted erinevad üksteisest suuresti

Echinacea-tooted võivad üksteisest suuresti erineda sordi, kasutatud taimeosade ja valmistusviisi tõttu. Eri tooted võivad sisaldada ka erinevaid toimeainekoguseid. Suurt osa siilkübara toodetest ei ole kliinilistes katsetes testitud ning seetõttu pole piisavalt teaduslikke andmeid.

 

 

 

 

Loodustoodete kasutamisel peab olema ettevaatlik

Teisigi loodustooteid on teaduslike meetoditega vähe uuritud. Üldiselt on rohupoodides müüdavad tooted ohutud, kuid tõhususe kohta puuduvad andmed.

Siiski on näiteks Aasia päritolu toodete kasutamisel leitud lausa ohtlikke tagajärgi, muu hulgas maksaprobleeme. Tavaliseks nähtuseks on nende puhul allergia tekkimine.


Loodustoodete puhul peab olema ettevaatlik ka nende kooskasutamisel tavaravimitega ja teiste loodustoodetega. Alati peaks arstiga konsulteerima, sest loodustooted võivad takistada või hoopis tõhustada mõnede ravimite toimet.


Loodustooted võivad ka põhjustada probleeme kirurgiliste lõikuste ajal. Ameerika arstid soovitavad, et kõikide loodustoodete kasutamine lõpetataks kaks nädalat enne operatsiooni.


Allikas: Oma Piha 27.06.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.