Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2024-01-12 06:45:52)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 79 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 36.

 

Toimus kaks inimkannatanutega liiklusõnnetust ning juhtimiselt kõrvaldati kolm joobekahtlusega sõidukijuhti.


PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

10. jaanuaril teatati, et Haaberstis Noorkuu tänaval asuvas korteris ründas 31-aastane mees oma abikaasat. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

10. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Jõe tänaval korteris tekkis endiste elukaaslaste vahel füüsiline konflikt. Osapoolte ütlused toimunust olid vastuolulised, juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kelmused

10. jaanuaril sai Nõmmel elav 33-aastane mees kõne väidetavalt politseiametnikult, kes selgitas, et mehe andmed kasutades keegi üritanud tema kontolt raha välja võtta. Politseinik ühendas mehe pangatöötajaga, kes palus alla laadida ning paigaldada mehe telefonile programm AnyDesk. Klienditeenindaja selgitas, et juhendab ning selgitab, kuidas nüüd kindlustada pangakontot. Klienditeenindaja palus limiiti suurendada ning palus teha ülekandeid kontole, mida ta telefoni teel dikteeris. Tehingud kinnitas mees Smart-ID abil. Kogu telefonivestlus kestis kokku umbes 2 tundi. Mingi hetk hakkas mees kahtlustama, kas tegu võib olla kelmusega ja võttis ühendust politsei ning oma pankadega. Paraku oli tema kontodelt juba edasi kantud 8000 eurot.

 

8. jaanuaril helistas Mustamäel elavale 76-aastasele mehele väidetavalt politseitöötaja ning teavitati sellest, et keegi üritas tema nimel 5000€ laenu võtta. Seejärel ühendati kõne pangaga, kust öeldi, et toimus andmete leke. Räägiti, et politsei ja pank teevad koostööd ning paluti ka mehe abi. Helistajatel õnnestus meest veenda tegema neile ülekande summas 4873 eurot. Seejärel hakkas kannatanu kahtlema, et tegemist võib olla kelmusega ning teavitas sellest panka ja politseid.

 

Juhtum piiril

10. jaanuaril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1987. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodaniku suhtes, kes pöördus detsembris Põhja prefektuuri Tallinna teenindusse eesmärgiga taotleda viisat. Mees Schengeni riikide territooriumil 75 päeva seadusliku aluseta. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati kolmeks kuuks siseriiklik sissesõidukeeld.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Põlvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. jaanuaril laekus politseile teade, et Põlva vallas lõi 35-aastane mees enda 39-aastast abikaasat. Mees peeti sündmuskohal kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politseisse laekus teade, et 7. jaanuaril Luunja vallas lõi 50-aastane mees enda ema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargused

Politseisse laekus teade, ajavahemikul 6.-8. jaanuar varastati Tartus Kummeli tänaval asuvast lukustatud trepikojast tumesinine meeste jalgratas Crescent. Vargusega tekitatud kahju 360 eurot.

Politseisse laekus teade, et 5. jaanuaril varastati Tartus Riia tänaval asuvast toidupoest mobiiltelefon iPhone 13, mis oli kannatanul taskust välja kukkunud. Vargusega tekitatud kahju 500 eurot.

 

Piiriturvalisus

10. jaanuaril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa kodanikku, kes esitas Läti elamisloakaardi. Kontrollimisel selgus, et dokument on tagaotsitav. Piirivalvurid koostasid isikut tõendava dokumendi kontrollimiseks võtmise tõendi. Elamisluba võeti naiselt ära ning ta lahkus Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

11. jaanuaril anti politseile teada, et Narvas Võidu prospektil asuvas korteris läksid abikaasad ühise alkoholitarvitamise ajal tülli, mille tagajärjel sai naine viga. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

10. jaanuaril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 12 Moldova ja kahel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Kelmus

10. jaanuaril anti politseile teada, et novembri lõpus ostis Hiiumaal elav naine portaali soov.ee vahendusel lauaarvuti ja sülearvuti, tehes detsembri alguses müüja antud kontole ülekande nii arvutite kui ka nende saatmiskulude eest. Arvuteid ei ole naine seni saanud ja tagastatud pole ka kauba eest tasutud raha. Tekitatud kahju on 483 eurot.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnu linnas korteris läks 34-aastane alkoholijoobes mees kallale oma elukaaslasele. Politsei pidas 34-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.