Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti pühadeaegne info (2024-01-03 06:23:43)


29.12-01.01 registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 232 avaldust ja teadet kuritegudest. Lähisuhtevägivalla teateid oli 225.

 

Toimus 7 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ning sai viga kuus inimest ning juhtimiselt kõrvaldati 59 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 62 Ukraina sõjapõgenikku ning 31.12 seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 929 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalisest rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 50 654 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 13 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6379 Ukraina kodanikule.


PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

29. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänava kortermajas lõi 23-aastane mees 20-aastast meest.

 

29. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Helme tänava korteris lõi seni tuvastamata inimene 52-aastast naist.

 

30. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Marati tänava kortermajas lõi 37-aastane mees 33-aastast meest.

 

31. detsembril teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval asuvas baaris lõi 18-aastane mees terava esemega 38-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

 

31. detsembril sai politsei väljakutse Lasnamäele Pae tänava korterisse, kus 50-aastane mees oli korduvalt löönud 44-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

 

31. detsembril teatati, et Kesklinnas Wismari tänaval lõi 49-aastane naine esemega oma 49-aastast abikaasat.

 

31. detsembril sai politsei väljakutse Lasnamäele Paasiku tänava kortermajja, kus 23-aastane naine lõi oma 40-aastast ema.

 

31. detsembril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänava kortermajas lõi 44-aastane mees oma 41-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

1. jaanuaril sai politsei teate Haabersti Õismäe tee kortermajja, kus kaks seni tuvastamata meest olid tekitanud viga 19- ja 23-aastasele mehele. Kiirabi toimetas kannatanud haiglasse.

 

1. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänava kortermajas lõi 39-aastane mees oma 64-aastast elukaaslast.

 

1. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 48-aastane mees oma 66-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni ja toimetasid kainenema.

 

1. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Jahu tänava kortermajas lõi 42-aastane mees 46-aastast naist.

 

Raske tervisekahjustuse tekitamine

1. jaanuaril teatati, et Haabrestis Järveotsa tee kortermajas lõi 25-aastane naine terava esemega oma 25-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid naise kinni.

 

Vargused

29. detsembril varastati Nõmmel Kalmistu teel parkinud sõidukist 3720 euro väärtuses tööriistu.

 

30. detsembril varastati Kristiines Rähni tänaval parkinud sõidukist isiklikke esemeid ja sularaha. Kahju on kokku 1110 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

30. detsembril teatati, et Harku vallas Tiskre külas lõi 37-aastane mees 30-aastast meest.

 

1. jaanuaril teatati, et Kose vallas Saula külas lõi seni tuvastamata mees 39-aastast naist.

 

1. jaanuaril teatas Harku vallas elav laps, et tema vanemate vahel on tüli ning isa lööb korduvalt ema. Politseinikud pidasid 28-aastase mehe kinni ja toimetasid ta kainenema.

 

1. jaanuaril toimus Rae vallas Pildikülas kahe naise vahel konflikt.

 

Piiriturvalisus

 

30. detsembril kontrolliti Tallinna lennujaamas Istanbulist suunduvat 1974. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodanikku. Naine viibis Eestis 41 päeva seadusliku aluseta ning talle määrati rahatrahv 160 eurot.

 

30. detsembril kontrolliti Tallinna Vanasadamas reisilaevale minevaid sõidukeid. Kontrolli käigus tuvastati Rumeenias registreeritud sõiduk BMW, mida juhtis 1995. aastal sündinud Hiina Rahvavabariigi kodanik. Mees esitas politseinikele võltsitud Ukraina juhiloa. Juhtumi osas on alustatud menetlus.

 

31. detsembril lahkus Tallinna lennujaamast Istanbuli 2001. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik. Mees oli viibinud peale viisa aegumist riigis 15 päeva ja talle kohalati sissesõidukeeld kaheks kuuks.

 

31. detsembril kontrollisid politseinikud Tallinna lennujaamas 1986. aastal sündinud Gruusia kodanikku. Mees väitis, et omab Poola Vabariigis kehtivat elamisluba, kuid tõendada ei saa. Kontrollimisel selgus, et tal ei ole kehtivat elamisluba Poola Vabariigis, mistõttu puudub tal ka Schengeni riikides seaduslik viibimisalus. Talle koostati kinnipidamise protokoll ja ta toimetati edasisteks menetlustoiminguteks kinnipidamiskeskusesse.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

30. detsembril laekus politseile teade, et Tartus Uuel tänaval lõi 20-aastane mees 40-aastast meest. Täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valgamaa

 

Kehalised väärkohtlemised

30. detsembril laekus politseile teade, et Valga linnas asuvas korteris lõid 43-aastane ja 48-aastane mees 56-aastast meest. Kannatanule osutati arstiabi ja kallaletungijad paigutati kainenema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

31. detsembril laekus politseile teade, et Laatre alevikus lõi 36-aastane mees enda 35-aastast naist. Mees peeti sündmuskohal kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

1. jaanuaril laekus politseile teade, et Viljandis Põhja puiesteel asuvas korteris lõi 24-aastane naine 28-aastast meest noaga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Võrumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

30. detsembril laekus politseile teade, et Antsla vallas asuvas baaris lõi 23-aastane mees 19-aastasele mehele vastu nägu. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Pühade ajal tõkestati Kagu piiripunktides Eestisse sisenemine kahel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

1. jaanuaril tuvastati Saatse kordonis suusatajad, kes liikusid patrullrajal. Seitsme suusatajaga vesteldi, neile selgitati režiimialal liikumist ja piiri kulgemist. Inimesed said enda eksimusest aru ja lahkusid piirialalt.

1. jaanuaril kontrolliti Koidula piiripunktis Eestisse sisenemisel sõidukit, mida juhtis Eesti kodanik. Mehe asjade hulgast leiti Georgi lint ja kuus metallmärki. Piirivalvurid vormistasid vallasasja hoiulevõtmise protokolli ja Georgi lint koos kuue metallmärgiga võeti hoiule.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

30. detsembril laekus politseile teade, et Narvas Mõisa tänaval lõi tundmatu mees 30-aastast meest. Teo toimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

30. detsembril laekus politseile teade, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas lõi 35-aastane mees enda endist elukaaslast, 37-aastast naist.

 

30. detsembril laekus politseile teade, et Narvas Rakvere tänaval asuvas korteris ähvardas 47-aastane mees 44-aastast naist relvataolise esemega.

 

30. detsembril laekus politseile teade, et Narvas Kreenholmi tänaval lõi 59-aastane mees 57-aastast meest.

 

30. detsembril teatas 45-aastane mees, et teda lõi Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas asuvas parklas võõras mees, mille tagajärjel tekkis meeste vahel rüselus. Politsei tuvastas sündmuse osapooled ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

30. detsembril laekus politseile teade, et Sillamäel Hariduse tänaval asuvas korteris lõi 61-aastane mees enda 61-aastast naist. Mees peeti kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

31. detsembril laekus politseile teade, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas asuvas korteris lõi 57-aastane mees enda 53-aastast abikaasat.

 

1. jaanuaril laekus politseile teade, et Kohtla-Järvel Keskallee tänaval lõi 42-aastane naine enda naabrit, 39-aastast naist.

 

1. jaanuaril laekus politseile teade, et Kohtla-Järvel Lehola tänaval lõi tundmatu mees kaht 19-aastast noormeest. Teo toimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

1. jaanuaril laekus politseile teade, et Kiviõlis Keskpuiesteel lõi 57-aastane mees enda 30-aastast naabrimeest.

 

1. jaanuaril laekus politseile teade, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 27-aastane mees 50-aastast meest.

 

1.jaanuaril laekus politseile teade, et Jõhvis Narva maanteel lõi tundmatu mees 18-aastast noormeest. Teo toimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

2. jaanuari varahommikul laekus politseile teade, et Kohtla-Järvel Mõisa teel asuvas korteris lõi 51-aastane mees 47-aastast naist. Mees peeti kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Ähvardamine

30. detsembril laekus politseile teade, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris ähvardas 42-aastane mees 68-aastast naist.

 

31. detsembril laekus politseile teade, et Jõhvis Kaare tänaval ähvardas noaga 25-aastane mees 39-aastast taksojuhti. Mees peeti kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

30. detsembril laekus politseile teade, et Rakke alevikus lõi 36-aastane naine enda 37-aastast elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

30. detsembril laekus politseile teade, et Rakveres Küti tänaval asuvas korteris lõi 27-aastane mees enda 28-aastast elukaaslast.

 

30. detsembril laekus politseile teade, et Vinni vallas lõi 43-aastane mees enda 41-aastast elukaaslast.

 

30. detsembril laekus politseile teade, et Pajusti alevikus lõi 37-aastane mees endale tuttavat 44-aastast naist.

 

31. detsembril laekus politseile teade, et Rakveres Laial tänaval asuvas korteris lõi 28-aastane mees enda endist elukaaslast, 22-aastast naist.

 

1. jaanuaril laekus politseile teade, et Rakvere linnas asuvas veekeskuses lõi 52-aastane mees enda elukaaslast. Mees peeti sündmuskohal kinni.

 

1. jaanuaril laekus politseile teade, et Rakveres Kungla tänaval asuvas korteris lõi 28-aastane mees 27-aastast meest.

 

Piiriturvalisus

Pühade ajal tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine ühel Brasiilia, 10 Moldova, ühel Kirgiisi, 12 Venemaa, ühel Ukraina, ühel Usbekisani, Ühel Ameerika Ühendriikide, kahel Gruusia, ühel Peruu ja neljal Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

30. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljamisel Moldova kodanikku. Mees viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta 17 kalendripäeva, nendest kaks päeva Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld üheks aastaks ja kuueks kuuks ning määrati rahatrahv 75 trahviühikut, summas 300 eurot. Inimene lahkus Venemaa Föderatsiooni.

 

1. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa kodanikku. Inimene viibis Schengenis seadusliku aluseta 11 kalendripäeva, nendest ühe päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld Schengenisse kaheks aastaks. Naine suundus Venemaa Föderatsiooni.

 

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kelmused

29. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 11. detsembril saadeti Pärnumaal elavale naisele teade justkui Omnivalt, et oma paki kättesaamiseks tuleb tasuda tollimaks. Saadetud lingi kaudu sisestas naine oma pangakaardi andmed, mille tulemusena kanti naise kontolt ära ligi 2950 eurot.

 

29. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et 11. detsembril soovis Pärnumaal elav mees Facebook Marketplace`i kaudu osta iPhone 12 Pro Max. Mees kandis talle antud kontole üle 320 eurot, kuid soovitud toodet kätte ei saanud.  

 

29. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 19. detsembril soovis Pärnumaal elav mees osta Facebook Marketplace´i kaudu PlayStation mängukonsooli koos puldi ja mängudega. Mees tasus talle saadetud arvele 361 eurot, kuid toodet ei saanud.

 

Kehalised väärkohtlemised

30. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Kuldse Kodu tänaval lõi seni tuvastamata inimene 43aastast meest noaga. Mees sai viga ja viidi haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.


1. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus kortermajas lõi 42aastane mees oma endist abikaasat, 39aastast naist, kes sai viga. 

 

Raplamaa

 

Kelmus

29. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 10. detsembril võttis Raplamaal elava naisega Facebookis ühendust kasutaja, kes soovis osta temalt saapaid. Ostja soovis saapaid osta DPD kulleri kaudu ja saatis naisele kaks linki, mille kaudu pidi tellimus toimuma. Linkidele vajutades ja interneripanka sisse logides tehti naise kontolt ülekanne summas 1000 eurot.

 

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril sai politsei teate, et Kohila vallas vigastas 17aastane neiu ühise alkoholi tarvitamise ajal talle tuttavat 26aastast meest noaga. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

1. jaanuaril sai politsei teate, et Raplas korterelamus lõi 47aastane mees 26aastast naist puuhaluga. Naine sai viga.

 

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.