Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Detsembris makstavad otsetoetused on põlluharijateni jõudnud (2023-12-29 05:54:59)


13. detsembril alustas PRIA otsetoetuste väljamaksmist ning vaatamata vahepeal üles kerkinud probleemidele on enamus toetusrahadest jõudnud klientideni. Tänase seisuga on rohkem kui 13 tuhandele põllumajandustootjale välja makstud ligi 140 miljonit eurot.

 

PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell ütleb: „Kuigi pidime 2715 taotleja otsuste tegemise tähtaega algselt pikendama, siis oleme iga päev teinud tööd selle nimel, et ka nende taotlejate otsetoetused jõuaksid otsuseni ja maksmiseni võimalikult kiiresti. Uude aastasse jääb orienteeruvalt 54 põhisissetuleku toetuse taotleja otsuse tegemine, sest nende taotlused vajavad koostööd kliendiga või põhjalikumat läbivaatust ja veendumist, et kõik on korras. Samas suurusjärgus hulk taotlusi on täiendavaks läbivaatuseks ootele jäänud ka varasematel aastatel.“

 

Otsetoetused moodustavad PRIA poolt makstavatest toetustest ligi kaks kolmandikku. Käesoleval aastal on otsetoetuste eelarve üle 196,4 miljoni euro, millest enamus makstakse välja detsembrikuus.

 

Keskkonnasõbraliku majandamise, mahepõllumajandusliku taimekasvatuse, ökoalade, ökosüsteemiteenuste säilitamise ja mesilaste korjeala toetuse määramise otsused tehakse hiljemalt 12. veebruaril 2024, seemnekartuli kasvatamise otsetoetuse otsused hiljemalt 10. juunil 2024. Eesti maaelu arengukava ja strateegiakava maaelu arengu toetuste otsused kinnitatakse hiljemalt 12. veebruaril 2024.

 

Taotleja näeb enda toetuse laekumise infot e-PRIA teenuses „Maksed ja võlgnevused“.

 

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA)


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.