Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maa-amet kutsub üles talisupluskohti kaardile märkima (2023-12-23 11:23:11)


Talisupluskohad kaardil

 

Eile, 22.detsembril 2023. a. algas talv ja miinuskraadid kutsuvad paljud Eesti inimesed taas talisuplust harrastama. Maa-amet ootab kõiki inimesi oma lemmikuid talisupluskohti kaardile märkima ja teistega jagama.

 

Maa-amet on loonud talvise kaardi, kuhu igaüks saab märkida oma lemmikud talisupluskohad ja avastada enda jaoks uusi kohti.  

 

Tegemist on suvise ujumiskohtade kaardistamise kampaania jätkuga talvises kuues. Septembris märkisid ligi 400 inimest kaardile Eesti parimaid supluskohti ning rahva lemmikuks krooniti Kunda rand. “Kõige põnevam oli tegelikult lugeda inimeste kommentaare, mida nad ujumiskoha kirjeldamiseks olid lisanud. Mõni oli emotsionaalne, teine informatiivne. Kaart oli esialgu plaanitud luua ajutise kampaaniana illustratsiooniks, aga lõpuks sai sellest päris hea abivahend,” kommenteeris Maa-ameti ruumiandmete peaspetsialist Ann Rehemaa. “Osavõtt oli nii aktiivne ja mõni inimene kirjutas juba suviste kohtade juurde kommentaariks, et seal on ka talvel vetteminekukoht olemas. Seetõttu otsustasime, et teeme ka talisupluskohtade kaardistamiseks omaette üleskutse.“ 

 

Uue supluskoha märkimiseks tuleb kaardirakenduse paremas ääres valida „Tagasiside“ tööriist, klikkida supluskoha asukohal kaardil ja valida teate liigiks "Märgi lemmik talisupluskoht". Sel korral on oodatud nii kommentaarid kui ka pildid, mis ilmuvad koos märgitud kohaga automaatselt kaardile. Supluskoha märkimise juhend leitav Maa-ameti geoportaali abi ja juhiste lehelt

 

Maa-ameti sportlik kollektiiv on enda lemmikud juba kaardile kandnud, tee seda sinagi! Ka suve lõpus kogutud supluskohad on kaardil näha. Selleks tuleb kaardil vasakul paneelis sisse lülitada suviste supluskohtade kaardikiht. Käimasoleva kampaania ajal märgitud kohad ilmuvad aga uuele, talviste kohtade kaardikihile. Nii on võimalik edaspidi mugavalt teha suviseid ja talviseid suplusplaane. 

 

Talisupluskohti oodatakse kaardile 31. jaanuariks 2024 ja seejärel tehakse kohtadest kokkuvõte.

 

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.