Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Milline tuleb jõuluilm sellel aastal (2023-12-22 06:39:20)


Keskkonnaagentuur hoolitseb selle eest, et inimesed oleksid alati kursis kõige värskema ilmainfoga ning saaksid end ootamatute ja ohtlike ilmastikunähtuste eest kaitsta. Keskkonnaagentuuri sünoptikute hinnangul on jõuludeks oodata vähest lumelisa ja kerget miinust.

Vesine ja plusspoolel ilm teeb ettevalmistusi jõuluks – Läänemere ääres tuulemöllu teinud madalrõhkkond rahuneb ja võtab suuna Lätile. Laupäevaks tõmbub tuul tasapisi tagasi ja termomeetrinäidud langevad napilt miinuspoolele. Üksnes saarte rannikul ja ka Soome lahe äärde kandub idakaare tuulega jäävaba vee kohalt pehmust ja temperatuur jääb seal 0°C ümbrusse kõikuma. Vahetevahel alla langevad sajuhood muutuvad lumisemaks ja maa saab värske valge katte.

Jõululaupäeval vabastab  taanduv madalrõhkkond meid oma kütkeist ja rahustab tuule.  Siin-seal poetab lund, mis kergitab lumevaipa paari-kolme sentimeetri võrra. Temperatuur on talvisel lainel ja kõigub -1..-5°C vahel, öösel langeb selgematel tundidel Rapla-, Järva- ja Jõgevamaal ning Harjumaa idatiivas ja Virumaal -10°C lähedale. 

Jõuluöö jätkub üksikute lumehelveste, tasase tuule ja mõõduka külmaga. 

Jõulu esimese püha hommikuks lükkab aga merelt lähenev madalrõhkkond sajupilved saartele ja tõstab tuult, mis lume tuisuks keerutab. Päeva peale laieneb lumesadu üle maa ja tugevnev tuul annab külmatundele lisa.

Seega on üldpilt jõuludeks talvine ja loob kena pühade meeleolu.

Järgnevate päevade ilmaprognoosi saab vaadata Keskkonnaagentuuri lehelt või ILM+ rakendusest. Ilmahoiatustel saab silma peal hoida: https://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/hoiatused/

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.