Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ja Helsingi vaheline lennuliiklus algab 31. märtsil (2023-12-22 06:36:11)


Tartu lennujaam. Foto: Mana Kaasik


Tartu-Helsingi lennuliini teenindamiseks korraldatud avalikus pakkumismenetluses pakkumuse esitanud lennuettevõtte Finnair Oyj soovib Tartu ja Helsingi vaheliste regulaarlendudega alustada 31. märtsist 2024. Kuni 2027. aasta lõpuni toimuvatel regulaarlendudel avaliku teenindamise kohustuse täitmise eest soovib Finnair Tartu linnalt saada hüvitist kokku 3 203 038 eurot.

 

2024. aastal makstava hüvitise suurus oleks 640 607 eurot (kolme kvartali eest) ja 2025.–2027. aastatel 854 143 eurot aastas.

 

Täpsem lennugraafik selgub lepingu allkirjastamise ajaks, mis toimub selle aasta lõpus. Lendude teenindamiseks hakkab Finnair kasutama 72-kohalist ATR lennukit, mis kuulub alltöövõtjale Nordic Regional Airlines OY (Norra).

 

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on rahvusvahelise lennuliikluse taastumine Tartu ja Lõuna-Eesti konkurentsivõime jaoks väga oluline. „Meie jaoks oli väga tähtis saada lennuliiklus käima just 2024. aastal, kui Tartu on Euroopa kultuuripealinn. Oluliseks peame ka seda, et pakutav lennugraafik sobib nii turistidele kui ärireisijatele,“ selgitas linnapea.

 

Tartu-Helsingi lennuliinil on kehtestatud avaliku teenindamise kohustus neljaks aastaks (kuni 2027. aasta lõpuni) ja sel perioodil tuleb lennuliini teenindada lennugraafiku alusel, mis näeb ette 12 lendu nädalas Tartust Helsingisse ja tagasi. Lende teenindav õhusõiduk peab olema vähemalt 60-kohaline. 29. septembril 2023 välja kuulutatud Tartu-Helsingi lennuliini teenindamise avalikus pakkumismenetluses tegi tähtajaks ainukesena pakkumuse lennuettevõte Finnair Oyj.

 

Pärast lennuühenduste katkemist 2022. aastal on Tartu linn analüüsinud Tartust lendamise korraldamise ja selle edasise toetamise võimalikke õiguslikke tingimusi. Konsultatsioonidest erinevate lennuettevõtjatega selgus, et turutingimustel ei ole ükski ettevõte täna valmis rahvusvahelisi lennuühendusi Tartust teenindama. Sellises olukorras oli rahvusvaheliste lennuühenduste toimimise tagamiseks võimalik kehtestada linna jaoks sobivaimal rahvusvahelisel lennuliinil avaliku teenindamise kohustus ja toetada Tartust lendamist Tartu linna eelarvest. Helsingi lennujaam valiti sobivaimaks sihtkohaks lähtudes eelnevalt läbi viidud majandusuuringust.

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.