Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kultuuripealinna aasta võetakse Tartus vastu eriliste valgusetendustega (2023-12-21 12:11:53)


Tartu 2022. Foto: Rein Leib

Aastavahetus on Tartus tänavu erilise tähtsusega, sest Tartut ja Lõuna-Eestit ootab ees Euroopa kultuuripealinna tiitliaasta. Kultuuripealinna avamine toimub Tartus 26. jaanuaril, ent tähistamist võib oodata ka juba aastavahetusel.

 

Programm algab 31. detsembril kell 23.30 esimese valgusetendusega “Maakene”, mille järel kõlavad Tartu linnapea ja Eesti vabariigi presidendi videotervitused. Aastavahetus võetakse vastu valgus- ja lasermängu ning muusika saatel. Kell 00.30 etendub “Kuukene” ja kell 1 öösel kordub enne südaööd etendunud “Maakene”. Etendusi korratakse ka 1. jaanuaril kell 18.00–19.30. 

 

Valgusetendusteks seatakse Vabaduse puiesteele, Kaubamaja ja Turuhoone vahelisele alale üles spetsiaalne lava. Vabaduse puiestee suletakse liiklusele 29.12 kell 08.00 ja avatakse 2. jaanuaril kell 23.55.

 

Lavastuses “Kuukene” otsib inimene teed väe ja õnne juurde. Etenduse muusika autorid on Trad.Attack! ja Silver Lepaste. Stsenaariumi autorid on Tiina Saarits, Valter Maatee, Argo Valdmaa ja Antti Aalmaa.

 

“Maakene” on lugu planeet Maa õrnast ja haprast ökosüsteemist ja selle kaitsmise olulisusest. Kas saame looduse hoidmise ja kaitsmisega hakkama või kahjustame seda hoopis enese teadmata?Tammsaare “Poiss ja liblikas” ainetel loodud stsenaariumi autorid on Simo Kruusement, Renee Nõmmik ja Tiina Ollesk. Etenduse muusika on loonud Mick Pedaja.

 

Aastavahetust korraldab Tartu linn ilutulestikuvabalt juba mitu aastat. Tänavu suvel kehtestas linnavalitsus reegli, et Tartu linna enda korraldatud ja linnalt toetust saanud sündmustel ei tohi kasutada kõrgema kategooria ilutulestikku, kuna need tekitavad tugevat müra ja keskkonnakahju.

 

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.