Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-12-19 11:26:54)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 97 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 58 varavastast kuritegu, sealhulgas 40 vargust ja üks sõiduki omavoliline kasutamine. Lähisuhtevägivalla teateid oli 22.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 10 joobekahtlusega sõidukijuhti.


PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

18. detsembril teatati, et A. H. Tammsaare teel lõi seni tuvastamata mees 39-aastast naist.

 

18. detsembril teatati, et Lasnamäel Läänemere tee kortermajas lõi alkoholijoobes 60-aastane mees oma 49-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Kelmused

18. detsembril alustati menetlus juhtumis, kus Lasnamäel elav mees sai telefonikõne kelmilt, kes esitles end politseinikuna ja teavitas, et mehe nimele püüab keegi võtta laenu. Seejärel ühendati teda väidetavalt pangaga, kus paluti tehingu katkestamiseks alla laadida AnyDesk programm ja kinnitada toimingud Mobiili-ID koodidega. Mehe nimele kirjutati mitmeid laene ja kelmusega tekitati kahju on kokku 10 399 eurot.

 

18. detsembril pöördus politseisse 71-aastane naine, kellele teatas väidetav politseinik, et naise nimele püüab keegi võtta laenu. Seejärel ühendati teda väidetavalt pangaga, kus paluti naisel oma raha kaitsmiseks see kanda teise isiku kontole. Kelmusega tekitatud kahju on 19 000 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

Politseile laekus teade, et Tartus Kalda tee kauplusest varastati neli paari Huawei FreeBuds kõrvaklappe. Vargusega tekitatud kahju on 359 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

18. detsembril reageerisid piirivalvurid väljakutsele Varnja alevikkus, kus 43-aastane mees oli löönud oma naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Naine pöördus tervisekontrolliks traumapunkti.

 

Valgamaa

 

Kelmus

Politsei poole pöördus Valgamaal elav naine, kes oli langenud telefonikelmide ohvriks ning kaotanud neile 11 000 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

18. detsembril kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Rõngus asuvat elamut tuvastamaks, kas seal viibivad välismaalased viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrollkäigul avastati üks Moldova kodanik, kes oli ebaseaduslikult Eestis viibinud viis päeva. Talle koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks, määrati välismaalase seaduse rikkumise eest 200-eurone rahatrahv ning kohaldati Schengeni alale kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

 

Möödunud ööpäeval tõkestati Luhamaa piiripunktis  Eestisse sisenemine Ukraina kodanikul, kel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

18. detsembril teatati politseile, et Sillamäel J.Gagarini tänaval lõi 43-aastane mees terava esemega 45-aastast meest. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

18. detsembril teatati politseile, et Narvas Haigla tänaval lõi 36-aastane mees 48-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

18. detsembril tuvastati Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja ta suundus Venemaa Föderatsiooni.

 

18. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Moldova kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja mees suunati tagasi Venemaale.

 

18. detsembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine seitsmel Venemaa, kahel Gruusia, Moldova ja Valgevene ning ühel Ukraina ja Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Arvutisüsteemile ebaseaduslikult juurdepääsu hankimine

18. detsembril anti politseile teada, et ettevõte soovis tellida Inglismaal asuvalt tootjalt illuminaatoreid, kuid ettevõtja ja tootja vahelisse kirjavahetusse tungis teadmata inimene, kes lõi osapooltele vahel e-kirja teel näilise suhtluse, kirjutades kirju mõlemale ning esitas kauba eest tasumiseks tellijale pangakonto numbri, mis tegelikkuses ei kuulunud tootjale. Kahju on 12 652 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.