Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-12-18 11:00:57)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 118 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine ja 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 130.

 

Juhtus kuus inimkannatanutega liiklusõnnetust ning juhtimiselt kõrvaldati 33 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 127 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 936 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalisest rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 50 504 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 29 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6342 Ukraina kodanikule.


PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

15. detsembril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel korteris lõi 36-aastane naine vastu pead 60-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval korteris eskaleerus ühise alkoholitarvitamise käigus verbaalne konflikt abikaasade vahel füüsiliseks. Kiirabi toimetas naise haiglasse kontrolli. Mees läks koos alaealise lapsega sugulase juurde.

16. detsembril teatati, et Kesklinnas Pirita teel lõi seni tuvastamata isik 26-aastast meest.

16. detsembril teatati, et Kristiines Mingi tänaval lõi 23-aastane mees oma elukaaslast näkku. Politseinikud toimetasid mehe kainenema.  

16. detsembril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval lõi 45-aastane mees 41-aastast meest.

16. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel lõi mees oma elukaaslast. Kiirabi toimetas 38-aastase naise haiglasse.

16. detsembril teatati, Lasnamäel Paekaare tänaval korteris lõi 35-aastane mees teist meest näkki. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. detsembril teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval on 40-aastasele mehele tekitatud lõikehaavu. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

15. detsembril teatati, et Nõmmel Rännaku puiesteel on sõiduauto Audil varastatud veljed koos rehvidega. Tekitatud kahju on umbes 1000 eurot.

 

Kelmused

15. detsembril teatati, et üks naine sai Omnivalt e-maili, mille kohaselt pidi ta ettevõttele kandma 3.80 eurot, et saaks enda tellitud paki kätte. Vajutades e-mailis olevale lingile sattus ta netikelmide otsa, mille tulemusel kanti tema pangakontolt edasi 6067 eurot.

 

15. detsembril alustati menetlus juhtumis, kus Põhja-Tallinnas elava mehega kontakteerus Etsy kasutajatugi ja palus tal kinnitada enda konto ja sisestada sms-i teel saabunud kood. Mees tegigi seda, kuid selgus, et tegelikkuses oli helistajal ligipääs tema pangakontole ja tema kontolt kanti edasi 3586 eurot.

 

15. detsembril alustati menetlus juhtumis, kus Põhja-Tallinnas elav naine sai telefonikõne pangast, kust pakuti sõlmida riskikaitse leping. Helistaja palus naisel logida sisse oma pangakontole ja vaadata, kas seal on kõik korras. Samuti veenis ta naist alla laadima AnyDesk programmi. Samal õhtul avastas naine, et tema nimele on võetud kiirlaen summas 4000 eurot, samuti oli tema kontolt edasi kantud 6000 eurot. Kelmusega tekitatud kahju on kokku 10 000 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

16. detsembril teatati, et Raasiku vallas tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus mõlemad lõid teineteist. Konflikti juures viibis ka väike laps.

16. detsembril teatati, et Maardus asuvas kortermajas löödi 47-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. detsembril teatati, et Loo alevikus asuvas korteris lõi 39-aastane alkoholijoobes mees vastu päead 34-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

17. detsembril teatati, et Maardus asuvas korteris lõi 40-aastane naine oma meest noaga õlga. Õnneks mees viga ei saanud ja haiglaravi ei vajanud. Esialgu edasiste konfliktide vältimiseks palusid politseinikud naisel ajutiselt sõbranna juurde minna.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

16. detsembril andsid Viljandis Lennuki tänava korrusmajas elavad naabrid teada, et kõrval korterist kostub peretülile viitavaid hääli. Väljakutsele reageerinud politseinikud tuvastasid, et joobes 37-aastane mees oli olnud vägivaldne oma naise suhtes. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas ta esmalt kainenema. Perevägivallajuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Võrumaa

 

Kelmus

15. detsembril pöördus politsei poole Võrus elav mees, kes oli saanud kõne investeerimisvõimalust pakkunud telefonikelmilt. Kannatanu laadis helistaja juhendamisel oma arvutisse AnyDesk programmi ning avastas mõni hetk hiljem, et tema pangakontolt on 900 eurot üle kantud võõrale inimesele. Kannatanu blokeeris oma pangakonto ning sulges kõnekaardi. Kelmusjuhtumi asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides Eestisse sisenemine kolmel Ukraina, kahel Moldova ühel Kõrgõzstani, ühel Venemaa, ühel Usbekistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

16. detsembril avastasid piirivalvurid Pihkva järvel kolme inimese liikumise piirirežiimi alas. Riigipiiri seaduse vastu eksinud kalastajad peeti kinni ning neile määrati rikkumise eest 48-eurosed rahatrahvid.

16. detsembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa kodanikku ning avastasid, et inimene on viibinud seadusliku aluseta Schengeni territooriumil 12 päeva ja neist ühe päeva Eestis. Venemaa kodanikule tehti ettekirjutus riigist lahkumiseks ja määrati kahe aasta pikkune sissesõidukeeld. Peale menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Raske tervisekahjustuse tekitamine

16. detsembril anti politseile teada, et Narvas Kooli põik tänaval lõi 62-aastane mees terava esemega oma abikaasat. Meedikud viisid naise haiglasse ning politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril anti politseile teada, et Jõhvis Hariduse tänaval lõi 34-aastane mees 26-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. detsembril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil asuvas kortermajas lõi 37-aastane mees tüli käigus 23-aastast naist. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. detsembril sai politsei teate, et Jõhvis Kaare tänaval lõi seni tuvastamata mees 38-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

16. detsembril anti politseile teada, et Jõhvis asuvast spordiklubist varastati lukustamata riidekapist isiklikud esemed.  Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril anti politseile teada, et Rakvere vallas lõi 34-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. detsembril sai politsei teate, et Vinni vallas lõi alkoholijoobes 37-aastane mees tüli käigus kahte naist. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. detsembril anti politseile teada, et Rakvere vallas ründas alkoholijoobes 49-aastane mees oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

17. detsembril teatati politseile, et Tapa vallas toimus elukaaslaste vahel tüli, mille tagajärjel sai naine viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa ja ühel Gruusia kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestis väljuvat Ukraina kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja mees lubati Venemaale.

 

16. detsembril tuvastati, et Vasknarva piirkonnas on läinud inimene Peipsi järve jääle, kus on keeluala. Piirivalvurid vestlesid mehega, talle tehti suuline hoiatus ja mees lahkus keelualalt.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 33 Moldova, üheksal Venemaa, viiel Ukraina, kolmel Iisraeli, kahel Alžeeria ning ühel Austraalia ja Türgi kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Vargus

14. detsembril sai politsei teate, et Järva vallas Albu külas on ukse lõhkumise teel sisse tungitud kauplusesse ning varastatud alkoholi ja tubakatooteid. Kahju on selgitamisel.

 

15. detsembril sai politsei teate, et Järva vallas Koigi külas on akna eemaldamise teel sisse tungitud kauplusesse ja varastatud tubakatooteid. Kahju on selgitamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.