Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erakorralist toetust taotleb 1770 põllumajandustoodete esmatootmisega tegelevat ettevõtjat (2023-12-15 09:35:49)



13. detsembril lõppes põllumajandustootjate elujõulisust ohustava majandusliku kahju hüvitamiseks mõeldud erakorralise toetuse taotluste vastuvõtt. Esialgsetel andmetel esitas taotluse 1770 ettevõtjat.

 

PRIA registrite osakonna juhataja asetäitja Kristi Võikari sõnul kulges taotluste vastuvõtt sujuvalt. „Oleme taotlejatele väga tänulikud, et nad alustasid taotluste esitamisega kohe vastuvõtuperioodi esimestel päevadel. Alustame kohe ka taotluste ülevaatamist ning hiljemalt jaanuari lõpuks jõuavad toetusrahad meie klientideni,“ lisab Kristi Võikar.

 

Toetust said taotleda füüsilisest isikust ettevõtjad ja juriidilised isikud, kes tegelevad põllumajandustoodete esmatootmisega kas piimatootmise, lamba- ja kitsekasvatuse,  lihaveisekasvatuse või õuna- ja sõstrakasvatuse valdkonnas.

 

Kõige rohkem taotlejaid on Saaremaalt (297), järgnevad Pärnumaa (238) ja Võrumaa (146). Taotlejate arvu maakondade lõikes näeb järgnevast tabelist:

 

Maakond

Taotlejate arv

HARJUMAA

114

HIIUMAA

88

IDA-VIRUMAA

45

JÕGEVAMAA

41

JÄRVAMAA

78

LÄÄNEMAA

75

LÄÄNE-VIRUMAA

115

PÕLVAMAA

76

PÄRNUMAA

238

RAPLAMAA

111

SAAREMAA

297

TARTUMAA

102

VALGAMAA

102

VILJANDIMAA

142

VÕRUMAA

146

Kokku

1770

 

Piimatootmise valdkonnas esitati 274 taotlust, lamba- ja kitsekasvatuse valdkonnas 491 taotlust, lihaveisekasvatuse eest küsib toetust 1080 taotlejat ning õuna- ja sõstrakasvatuse eest 104 taotlejat. Kuna taotleja võis toetust taotleda mitmest valdkonnast, siis erineb erakorralise toetuse saajate koguarv valdkondade summaarsest toetusesaajate arvust.

 

Taotlusvooru eelarve on 3,4 miljonit eurot.  PRIA otsustab erakorralise toetuse ühikumäärad põllumajanduslooma või hektari kohta, arvestades toetuse andmiseks eraldatud rahalisi vahendeid, nende jaotust tegevusvaldkondade vahel ning nende tegevusvaldkondade kõikide nõuetekohaste põllumajandusloomade või hektarite arvu. Ühikumäärad avalikustatakse PRIA kodulehel jaanuaris 2024.

 

Toetus makstakse toetusesaajatele välja hiljemalt 31. jaanuaril 2024.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 15.12.2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.