Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus aasta toob Euroopa Liidu koolikava toetuses muudatusi (2023-12-15 06:27:40)


Uuest aastast muutuvad koolikava toetuse määrad puu- ja köögivilja ning piima ja piimatoodete pakkumiseks. Toetusmäärade muutmisega eelistatakse joogipiima ning värsket puu- ja köögivilja ja piiritletakse eelarve kulude kasvu.

2022. ja 2023. aasta andmetel taotleti iga koolikavas osalenud koolilapse kohta puu- ja köögiviljatoetust 0,043 eurot ja koolipiimatoetust 0,057 eurot päeva kohta, nendele arvudele tuginedes viiakse uued määrad vastavusse tegeliku olukorraga.

„Uued toetusmäärad on puu- ja köögiviljadele 0,04 ja joogipiimale 0,06 eurot. Tegelikel kuludel põhinevaid toetusemäärasid arvestades vähenevad toetusmäärad minimaalselt. Puu- ja köögiviljade määr väheneb 7%, joogipiimal jääb toetus võrreldavasse suurusjärku. Koolikava toetuse määrasid on vaja vähendada, et koolikava rakendamise kulud vastaksid olemasolevale eelarvele,“ rääkis regionaalminister Madis Kallas.

Koolikavas on esmatähtsaks joogipiima ning värske puu- ja köögiviljade pakkumine. „Koolikava eelarve puudujäägi vältimiseks on eelistatud joogipiima ja värskete puu- ja köögiviljade toetamine, kuna nende tarbimine on meie hinnangul kõige olulisem,“ ütles minister Kallas.

Koolikava on Euroopa Liidu põllumajandustoodete ühise turukorralduse raames rakendatav programm. Sellega soodustakse puu- ja köögivilja, piima ja piimatoodete jõudmist lasteni ning toetatakse laste tervislike toitumisharjumuste kujunemist. Euroopa Liit toetab järgmisel õppeaastal koolikava toodete pakkumist ligi 1,2 miljoni euroga, millele Eesti riik lisab täiendavalt üle 2 miljonit euro.

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.