Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mäos mälestatakse teenistuskohustuste täitmisel hukkunud politseinikke ja piirivalvureid (2023-12-15 06:18:20)


Täna, 15. detsembril möödub 29 aastat tulevahetusest Järvamaal Mäo ristis, kus hukkus kaks politseinikku ja kolmas sai raskelt vigastada. Täna mälestavad Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) ja Kaitsepolitseiameti töötajad Mäo mälestusmärgi juures teenistuskohustuste täitmisel hukkunud kolleege.

 

„Iga eesliini töötaja teab, et politseitöös võib ka pealtnäha kõige rutiinsem olukord pöörduda elu ja surma küsimuseks. Kriisiolukordades ja neiks valmistumisel on eriliselt tähtis, et politseinikel ja piirivalvuritel oleks tugev seljatagune. See tähendab head väljaõpet ja varustust, riigi ja organisatsiooni toetust ning ka kindlust, et nende perega on kõik korras. Hukkunud politseinike mälestuspäeval austame kolleege, kes hoidsid Eesti turvalisust oma elu hinnaga ja teeme kummarduse peredele, kes kaotasid lähedase,“ ütles PPA peadirektor Egert Belitšev.

 

Ka siseminister Lauri Läänemetsa jaoks on Mäo mälestustseremoonia sündmus, kus austada nii 29 aastat tagasi hukkunud politseinikke, aga ka kõiki siseturvalisuse teenistujaid, kes oma ametiülesannete täitmisel hukkunud või haavata on saanud. „Riigi elanike turvatunne toetub neile tuhandetele inimestele, kes on valmis mistahes päeval või kellaajal meie kaitseks ja heaks oma elu ja tervisega riskima. Et meie turvatunne oleks tagatud ka tulevikus, suurendame lähiaastatel hüppeliselt politseinike väljaõppe mahtusid ning arendame märkimisväärselt õppetingimusi ja -keskkonda,“ rõhutas Läänemets.

 

Täna õhtul kell 17 auvahtkonna ülesrivistamisega algaval mälestustseremoonial asetavad siseminister Lauri Läänemets, PPA peadirektor Egert Belitšev ja Kaitsepolitsei peadirektor Margo Palloson hukkunud politseinike mälestusmärgi juurde pärja ning sõnavõtu teeb PPA kaplan Tuuli Raamat.

 

Tseremooniale järgneb kell 18 Paide Püha Risti kirikus algav jumalateenistus ja mälestuskontsert „Maailm samme täis“. Jumalateenistust viivad läbi PPA peakaplan Valdo Lust, kaplanid Priidu Ellam ja Tuuli Raamat ning EELK Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov.

 

Kontserdil astuvad üles Maria Listra ja Marko Matvere koos Tallinna politseiorkestriga. Dirigeerib Riivo Jõgi. Kontsert on tasuta ja kuulama on oodatud kõik huvilised.

 

Järvamaal Mäos asuv mälestusmärk püstitati traagiliselt hukkunud Järva liikluspolitseinike Marek Lemmingu ja Argo Kivi mälestuseks, kes 15. detsembril 1994. aastal koos kolleegide Janek Tšeljadinovi ja Väino Neidoga peatasid Mäos dokumentide ja koorma kontrolliks veoauto KAMAZ. Veoauto koormaks oli eelmisel päeval Tallinnast röövitud alkohol. Koorma ülevaatamise ajal väljus veoautost Andrei Iljuhhin, kes avas politseinike pihta tule. Marek Lemming hukkus sündmuskohal, Argo Kivi suri teel haiglasse, Janek Tšeljadinov sai tulevahetuses raskelt vigastada, Väino Neido pääses ainsana vigastusteta.

 

Taasiseseisvunud Eestis on teenistuskohustuste täitmisel hukkunud 25 politseiametnikku.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 15.12.2023 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.