Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-12-13 12:03:43)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 73 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine ja 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 22 vargust (kaks eluruumidest, kolm sõidukitest). Lähisuhtevägivalla teateid oli 32.

 

Juhtus kaks inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati kolm joobekahtlusega sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kelmused

12. detsembril pöördus politsei poole 48-aastane mees, kes müüs Facebookis uiske ning sai väidetavalt ostjalt müügitehingu kinnitamiseks DPD lingi. Sellele vajutades avanes veebileht, kus tuli tal sisse logida oma pangakontole. Tegemist oli võltsitud veebilehega ning kelmid petsid mehelt välja 487 eurot.

 

12. detsembril pöördus politsei poole 42-aastane naine, kes oli samuti Facebookis müüki pannud eseme ning peagi võttis temaga ühendust väidetav ostja. Naisele saadeti tehingu kinnitamiseks DPD link, mille abil peteti temalt välja 2980 eurot. Eelmainitud skeemi ohvriks langes ka teinegi 42-aastane naine ning temalt peteti välja 2500 eurot.

 

12. detsembril pöördus politseisse ka 21-aastane naine, kellele eelnevalt oli helistatud väidetavalt politseist. Avaldajale öeldi, et tema nimele on vormistatud laene ning nende tühistamiseks kinnitas ta erinevaid tehinguid PIN-koodide abil. Kelmusega tekitatud kahju on 3500 eurot.

 

Novembri lõpus nägi 35-aastane naine internetis Anu Välba nimel reklaami, mis pakkus investeerimise võimalust. Naine vajutas reklaamile, peale mida avanes veebileht ning kuhu ta jättis enda kontaktid. Peagi võttis temaga ühendust kauplemisplatvormil cartera.capital nõustaja, kelle abil avaldaja tegi ülekandeid. Kelmusega tekitatud kahju on 9562 eurot.

 

Novembris helistas vene keelt kõnelev kelm 51-aastasele mehele ning talle väitis, et mehe nimele püütakse võtta laenu. Mees pidi tehingu blokeerimiseks kinnitama turvaprotseduuri toimingud PIN-koodidega. Kelmusega tekitatud kahju on 1480 eurot.

 

Novembris tutvus 28-aastane mees tutvumisportaalis Bumble Charlotte Herrera nimelise naisterahvaga, kes peale mõne päevast suhtlust viis teema krüptorahaga kauplemisele ning soovitas ennast abistama ja juhendama investeerimisel. Naise juhendamisel registreeris mees end kauplemisplatvormil globalex-bit.com ning teostas mitmeid sissemakse. Peagi avastas ta, et teenitud kasumit ta välja võtta ei saa ning nõutakse täiendavaid sissemakseid. Kelmusega tekitatud kahju 14 465 eurot.

 

12. detsembril pöördus politsei poole 63-aastane naine, kellele helistas väidetavalt politseinik ning palus naise abi petturite tabamisel. Avaldaja oli nõus ning täitis väidetava politseiniku korraldused. Ta paigaldas oma telefonile AnyDesk programmi ning kinnitas toimingud PIN-koodidega. Kelmusega tekitatud kahju on 5111 eurot.

 

12. detsembril pöördus politseisse 84-aastane naine, kellele helistas väidetavalt politseinik ning palus naise abi petturite tabamisel. Naine pidi võtma oma kontolt välja sularaha, viima selle pakiautomaati ja saatma väidetava politseiniku poolt antud aadressile. Samuti lubati naisele, et ta saab raha hiljem jaoskonnast kätte. Kelmusega tekitatud kahju on 10 000 eurot.

 

Detsembri alguses sai 63-aastane naine e-kirja väidetavalt Omnivast, milles väideti, et paki saamiseks tuleb tasuda tollimaks. Naine vajutas e-kirjas sisaldavale lingile ning avanes veebileht, kuhu tuli sisestada oma pangakaardi andmed. Kelmusega tekitatud kahju on 2900 eurot.

 

Harjumaa

 

Vargus

13. detsembril varastati Rae vallas Peetri alevikus asuvast korterist 2350 eurot.

 

Kelmused

Politseisse pöördus 58-aastane mees, kellele oli eelnevalt helistatud väidetavalt pangast ning erinevate ettekäänetega peteti temalt välja 5800 eurot.

 

12. detsembril pöördus politseisse 69-aastane naine, kes sai e-kirja väidetavalt Omnivast, milles väideti, et paki saamiseks tuleb juurde maksta. Naine avas e-kirjas olevale lingile, seejärel avanes veebileht, kuhu ta sisestas oma pangakaardi andmed ja kinnitas tehingud Smart-ID abil. Kelmusega tekitatud kahju on 3149 eurot.

 

Piiriturvalisus

12. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati üheks kuuks Schengeni sissesõidukeelu 1981. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikule. Naine viibis ja töötas Eestis ebaseaduslikult.

 

12. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 14 päeva jooksul ja kohaldati Schengeni sissesõidukeelu üheks aastaks ja kuueks kuuks 1989. aastal sündinud Pakistani Islamivabariigi kodanikule. Mees taotles 30. maist Eesti Vabariigis uut elamisluba, kuid sai 26. oktoobril keelduva otsuse, mille peale esitas kaebuse. Ta ei olnud teadlik, et alates 26. oktoobrist puudus tal seaduslik alus Eestis viibimiseks. Oma ebaseadusliku viibimist põhjendas ta sellega, et tema arvates oli tal kohtuprotsessi ajal seaduslik alus viibida Eestis ja Schengeni alal.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeval Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Armeenia, ühel Venemaa ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaal

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida prefektuuri ööpäevainfo

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

12. detsembril sai politsei teate, et Kiviõli linnas lõi 47-aastane mees oma 46-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Raske tervisekahjustuse tekitamine

12. detsembril pöördus politseisse 44-aastane mees, kes andis teada, et ta lõi Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval asuvas korteris enda isa, kes kukkus ja sai viga. Kiirabi viis 77-aastase mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

  

Piiriturvalisus

12. detsembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine üheksal Moldova, kahel Venemaa, ühel Gruusia, ühel Ukraina ja ühel Usbekistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

12. detsembril kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Venemaa kodanikku ning avastasid, et inimene on viibinud seadusliku aluseta Schengeni territooriumil kaks päeva ja neist ühe päeva Eestis. Venemaa kodanikule tehti ettekirjutus riigist lahkumiseks, määrati kolme kuu pikkune sissesõidukeeld ja rahatrahv 120 eurot. Peale menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.