Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sel nädalal saab Tartu jõululinnas seigelda ja traditsioonidega tutvuda (2023-12-13 08:17:19)


Jõululinn Tartu. Foto: Evelin Lumi

Detsembri teine nädal toob maagilisse Tartu jõululinna ajalugu meilt ja mujalt, seiklusmänge ja lõbusatele jõuluvanadele kaasaelamist. Kogu programmi leiab Tartu suursündmuste lehelt tartukorraldab.ee.

 

Kolmapäeval, 13. detsembril kell 16-18 toimub ajaloolis-kirjanduslik jalutuskäik, mida juhivad Ants Siim Tartu Linnamuuseumist ja Ülo Treikelder Tartu Linnaraamatukogust. Räägitakse sellest, kuidas kunagises Tartus tuisku, tormi ja külma trotsiti ning muidugi ka jõuluroogadest ja kuuskedest. Tuur algab jõulukuuse juurest ja on kõigile tasuta. Lisaks tähistatakse raeplatsil kell 17.30 Püha Lucia päeva, mis puhul kõlavad tudengite esituses traditsioonilised Rootsi jõululaulud. 

 

Algajad uisutamishuvilised on oodatud kolmapäeval kell 18-19 ja pühapäeval kell 11-12 uisuväljakule, kus viiakse juhendaja käe all läbi tasuta uisutrenne. Tund algab algõppest.  

 

Neljapäeval, 14. detsembril kell 16-19 oodatakse kõiki nii üksi kui koos sõpradega orienteerumismängule “Seiklus kosmoses”, mis koosneb viiest põnevast tegevuspunktist. Raja läbimine võtab aega umbes 30 minutit ja orienteerumiskaarte jagatakse kuuse juures paiknevas paviljonis. 

 

Lisaks toimetab neljapäeval kell 16-19 raeplatsil ka Tartu Noorsootöö Keskus, kellega koos valmistada maitsekakaod ja rinnamärke. Õhtu lõpetab kell 18 algav British Army Band of Sandhurst jõulukontsert. Maailmatasemel sõjaväeorkestri esitluses kõlavad traditsioonilised jõululaulud. 

 

Reede, 15. detsembri õhtut kutsuvad koos veetma laulustuudio Tähe Viis ja Laulupesa, kes annavad kell 18 imelise jõulukontserdi, kus kõlavad erinevate maade jõululaulud.

 

Tegevusi täis laupäeva algab jõululinnas kell 14. Tartus tegutsevad lätlased, ingerisoomlased, ukrainlased ja valgevenelased kutsuvad osa saama oma kultuurist läbi laulude, tantsude ja teiste tegevuste. Kell 16-18 saab raeplatsil jõulukuuse juures kohtuda rõõmsameelse jõuluvana Uuduga. 

 

Pühapäeval, 17. detsembril kell 15.15-16.45 kogunevad Tartu jõululinna jõulutaadid üle kogu Eesti, et linlaste silme all maha pidada üks pidulik pressikonverents ja traditsioonilised talimängud. Jõuluvanade pressikonverentsile saab küsimusi ka ette saata meiliaadressil Ragnar.Konson@tartu.ee.

 

Kolmanda advendi puhul on sel pühapäeval tartlasi tervitamas abilinnapea Raimond Tamm ja EMK Tartu Luuka koguduse pastor Priit Tamm. Advendiküünla süütamise tseremoonia algab igal pühapäeval kell 17. Visuaalne vaatemäng “Ma näen…” räägib sellest, kuidas avab raehoone silmad ja südame, et linnulennuliselt liuelda läbi ajaloolise mõtte- ja helidemängu tänasesse jõuluootusesse. Vaatemängu korratakse kell 18 ja kell 19. Tseremooniad on lavastanud näitleja ja lavastaja Kaili Viidas.

 

Taas on raeplatsil lapsi sõidutamas ponid, kes teevad seda hea ilmaga kogu jõululinna perioodi igal esmaspäeval, kolmapäeval, reedel ja nädalavahetustel kell 16.30-20.00. Laupäeval ja pühapäeval kell 15.30-20 on võimalus teha ka saanisõite.

 

Tartu jõululinna korraldamisel lähtutakse keskkonnahoidlike sündmuste juhendist, et vähendada sündmuse keskkonnamõju.

 

Kogu jõuluaja programmi leiab kodulehelt https://tartukorraldab.ee/

 

 

 

 

Allikas: Tartu LV uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.