Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-12-08 07:18:07)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 84 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 65 varavastast kuritegu, sealhulgas 40 vargust (kolm eluruumidest, üks sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 24.

 

Juhtus üks inimkannatanuga liiklusõnnetus ning juhtimiselt kõrvaldati neli joobekahtlusega sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kelmused

4. detsembril helistas Lasnamäel elavale 30-aastasele mehele võõras vene keelt kõnelev mees, kes tutvustas ennast politseiametnikuna ja selgitas, et mehe andmed kasutades on keegi vormistanud laenu. Helistaja palus mehel alla laadida ning paigaldada telefonile programmi AnyDesk, mida ta ka tegi ning kuhu sisestas oma turvakoodid ning kinnitas Smart-ID abil mingid tehingud. Hiljem aga avastas, et tema nimele on vormistatud laenud summas 15 990 eurot ja kogu talle tekitatud kahju on 19 900 eurot.

 

6. detsembril alustati menetlust juhtumis kus Lasnamäel elavale 55-aastasele naisele helistas võõras vene keelt kõnelev naine, kes ütles, et tema on Elisa operaator ning küsis, kas naine on teinud taotluse seoses telefoninumbri vahetusega. Edasi pidi naine suhtlema eesti keeles tehnikuga, kes paigaldas telefonile programmi AnyDesk ning tema juhendamisel sisestas naine ka oma panga PIN-koodid. Hiljem avastas, et tema nimele vormistatud laenud kogusummas 11 092 eurot.

 

6. detsembril alustati menetlust juhtimis, kus 30-aastane Põhja-Tallinna elanik sai sms-i, mille kohaselt teda ootab pakk, kuid täpne maja number on teadmata. Tarneaja värskendamiseks oli seal link, millele vajutades sattus ta Omnivale sarnasele lehele, kus värskendamiseks küsiti lisaraha. Naine sisestas pangakaardi andmeid ja õhtul avastas, et tema pangakontolt on maha läinud neli makset kogusummas 560 eurot.

 

6. detsembril alustati menetlust juhtumis, kus 29-aastasele naisele helistas väidetavalt politseiametnik, kes teatas, et naise nimele on proovitud võtta laenu. Seejärel ühendas politseiametnik naise väidetava SEB panga töötajaga ning seejärel taas politseiametnikuga. Politseiametnik edastas naise WhatsApp’i kaudu koopia enda politseiametniku ametitõendist ning kutse ilmumiseks aadressile Pinna 4, Tallinn. Politseiametnik palus naisel laadida enda nutiseadmesse AnyDesk programm ning öelda numbrikombinatsioon, mis ilmus tema nutitelefonile. Seejärel politseiametnik palus naisel siseneda internetipanka. Peale seda laekus naise kontole raha summas 5299 eurot. Politseiametniku käsul kandis naine kolme maksekorraldusega üle järgmistele kontodele. Kelmusega tekitatud kahju naisele on 701 eurot.

 

Piiriturvalisus

6. detsembril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1997. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Eestis ebaseaduslikult 65 päeva, omamata ühtegi isikut tõendavat dokumenti. Mehel on kehtiv sissesõidukeeld Eesti Vabariiki alates 10. juulist ning Poola Vabariigi poolt 17. augustist koostatud vabatahtlik lahkumisettekirjutus ning Schengeni sissesõidukeeld üks aasta. Mehele koostati sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld viis aastat ning määrati rahatrahv summas 600 eurot. Mees viibib kinnipidamiskeskuses kuni tema väljasaatmise organiseerimiseni.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

6. detsembril teatati, et Tartus Nõlvaku tänava kauplusest varastati Xbox mängukonsool. Kahju on 339 eurot. 

 

Kelmus

Politsei poole pöördus Tartus elav naine, kes müüs Marketplace vahendusel mööblit. Ostja saatis talle väidetava DPD lingi, mille vahendusel pidi müüja makse saama. Paraku andis müüja läbi libalingi aga kelmile oma pangaandmed, mille kaudu võeti tema pangakontolt ära 999 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valgamaa

 

Kelmus

Politsei poole pöördus Valgamaal elav mees, kes avastas, et tema lähisugulase pangakontolt on kõigi teadmata võetud kahel korral välja kokku 1100 eurot. Kelmusjuhtumi asjaolusid uurib politsei kriminaalmenetluses. 

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides Eestisse sisenemine ühel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Arvutikelmus

Politseisse pöördus mees, kellele helistas end politseinikuna esitlenud inimene, kes palus tal arvutisse laadida Anydesk rakenduse. Mees sisestas sinna oma andmed ja hiljem avastas, et tema pangakontolt on läinud 2290 eurot võõrale kontole.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 10 Venemaa, 10 Moldova ja kuuel Gruusia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Avaliku korra raske rikkumine

6. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Suur-Posti tänaval varjupaiga päevakeskuses ründas 58-aastane alkoholijoobes mees 45-aastast alkoholijoobes meest häirides seejuures ka kõrvalisi inimesi. Kannatanu viga ei saanud. 58-aastase mehe pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.