Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-12-07 06:38:19)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 88 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 66 varavastast kuritegu, sealhulgas 52 vargust (üks eluruumidest, üks sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 27.

 

Juhtus kaks inimkannatanuga liiklusõnnetust ning juhtimiselt kõrvaldati viis joobekahtlusega sõidukijuhti.
 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

5. detsembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel korteris ründas alkoholijoobes 36-aastane naine oma abikaasat. Korteris viibis ka alaealine laps. Politseinikud toimetasid naise kainenema.

 

Kelmus

5. detsembril alustati menetlus juhtumis, kus Põhja-Tallinnas elavale 38-aastasele naisele helistati väidetavalt politseist ja öeldi, et tema pangakontole on sisse häkitud. Naisel paluti siseneda internetipanka, mida ta ka tegi.  Hiljem avastas ta, et tema pangakontolt tehti maksed võõrastele kontodele kogusummas 19 200 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

5. detsembril teatati Kiili vallas kahe mehe vahelisest kaklusest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

5. detsembril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse kolme Moldova Vabariigi kodaniku suhtes: 2002. aastal sündinud naise, 2021. aastal sündinud naise ja 2022. aastal sündinud naise osas., kes viibisid Eestis 280 päeva seadusliku aluseta. Neile koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks 14 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld kolm aastat. 

 

5. detsembril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1986. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Eestis alates 10. novembrist seadusliku aluseta. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeldu kuus kuud.    

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

Ööl vastu 5. detsembrit sai politsei teate, et Tartus Nõlvaku tänava mündipesulas on lõhutud mündihoidla ning selles olnud raha on viidud kaasa. Kuriteos kahtlustatavatena pidas politsei kinni 29-aastase naise ja 51-aastase mehe. Vargusjuhtumi täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

5. detsembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Läti numbrimärgiga veokit ning avastasid, et selle juht on viibinud Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta kaks päeva ning veetnud neist mõlemad Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ning talle kohaldati Schengeni alale kolme aastane sissesõidukeeld. Peale menetlustoiminguid lahkus juht ühes autorongiga Venemaale.

 

5. detsembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Kõrgõzstani kodanikku ning avastasid, et inimene on viibinud seadusliku aluseta Schengeni territooriumil ühe päeva. Välismaalase seadust rikkunule  tehti ettekirjutus riigist lahkumiseks ning määrati kolme kuu pikkune sissesõidukeeld. Peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaale.

 

5. detsembril avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis piirikontrolli saabunud Leedu numbrimärgiga Jeep maasturist tsiviilkäibes keelatud külmrelva. Juhile koostati väärtoeprotokoll, nuga võeti temalt ära ning peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaale

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et ööl vastu 4. detsembrit varastati Tapa vallas sõidukitest üle 200 liitri diiselkütust. Kogused ja kahjusumma on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kaheksal Moldova, kolmel Valgevene, kahel Venemaa, kahel Ukraina, kahel Gruusia ja ühel Tadžikistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

5. detsembril sai politsei teate, et Pärnu läks 55-aastane alkoholijoobes mees kallale oma 66-aastasele elukaaslasele, kes sai viga. Politsei pidas 55-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Kelmus

4. detsembril anti politseile teada, et 14. novembril registreeris Pärnus elav naine end Instagrami vahendusel makanicorp.com veebilehe kasutajaks, misjärel võeti naisega ühendust ning paluti tal oma arvutisse alla laadida AnyDesk rakendus. Selle tulemusena võeti kannatanu nimele laen ning tehti kannatanu pangakontolt erinevaid ülekandeid. Kahju on 2 700 eurot.

 

Vargus

5. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 25. novembril varastati Pärnus kauplusest kaks Guess rahakotti ja kaks Tommy Hilfiger rahakotti. Kahju on umbes 300 eurot.

 

Saaremaa

 

Arvutikelmus

5. detsembril anti politseile teada, et 24. novembril võeti Saare maakonnas elava mehe pangakontolt tema teadmata ja nõusolekuta välja sularaha. Kahju on 720 eurot.

 

Kelmus

4. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 1. detsembril helistati Saare maakonnas elavale mehele ja esitleti end politseinikuna. Kannatanule anti teada, et tema nimele taheti võtta laenu ja et kannatanu peab seepärast kandma oma raha teisele kontole. Kui mees seda tegi kanti sealt raha edasi teisele kontole. Kahju on 1 000 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.