Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval oodatakse tartlasi jõululaadale (2023-12-06 08:50:39)


Laupäeval, 9. detsembril kell 10 – 16 peetakse Küüni tänaval ja turuhoone ümbruses ning Emajõe ääres jõululaata, kus osaleb üle 200 kaupleja ja heategevusorganisatsiooni.

 

Isetehtut pakuvad üle 100 kohaliku käsitöö ja toidukauba väiketootjat, seal hulgas Tartumaine Toit ja Uma Mekk võrgustikus osalejad. Läti ja Leedu 22 kauplejat müüvad tartlaste hulgas populaarset suurt leiba, maiustusi ja loomulikult ka põnevat käsitööd. Heategevuslikke loteriisid, mänge ja muid tegevusi korraldavad Tartu Laste Turvakodu, Maarja Kiriku Sihtasutus, Tartu ja Tähtvere Lions klubid. Pargis ja Emajõe ääres saavad lapsed poniga sõita. Turuhoone eest saab soetada linna ilusaima kuuse. Hoone ees, taga ja sees pakutakse kuumi sööke ja jooke. Jõululaat pole mõeldud ainult ostmiseks ja müümiseks - laadamelus pakutakse ka mõnusat meelelahutust ja elamusi igale maitsele. Kell 13 algab raekoja platsil Tartumaa talvine tantsupäev.

 

Laadalt leiab rohkelt ka muud kaupa, mida tavapoes ei müüda. Segakaupa võib leida Küüni tänava keskelt ja Emajõe äärest. Toiduainetega kauplejad paigutatakse enamasti turuhoonesse ja selle ümbrusesse ning traditsiooniliselt Küüni tänava raekoja platsi poolsesse otsa. Käsitööd pakutakse kaubamaja ees ja käsitöömemmed on Emajõe ääres.

 

Laada korraldajad soovitavad külastajatel kohale tulla jalgsi või ühistranspordiga, et vältida parkimisega tekkida võivaid probleeme. Kauplejatel soovitatakse müüa võimalikult pakendi- ja kilekotivaba kaupa. Toidukauplejad kasutavad ringluspakendit ja külastajatel palume äravisatavat sorteerida vastavalt tähistatud prügikastidesse, mis asuvad Küüni tänaval ja turuhoone ümbruses.

 

Laada eel, 8. detsembril avatakse turuhoones ja Küüni tänaval ka jõuluturg, mis toimub kolmel reedel ja laupäeval enne jõule. Kohal on erilised külaliskauplejad, palju põnevaid pakkumisi teevad püsikauplejad ja kl 12 toimuvad Esitlusköögis kokkamised-tootetutvustused. Jõuluturul võib kohata ka jõuluvana. Turuhoone on reedeti avatud kl 18-ni. Esmakordselt toimub jõuluturg ka Küüni tänava lillepaviljonides reedeti ja laupäeviti kl 12–18. Kaubavalik on põnevalt rikkalik, alates jõulukaunistustest ja käsitööst ning lõpetades saunavihtade ja heategevusliku loteriiga. Küüni tänava lillepaviljone pakub Tartu Turg aastaringseks kauplemiseks käsitöömeistritele ja aiasaaduste ning lilledega kauplejatele. Huvi korral helistada koha broneerimiseks turu kliendihaldurile telefonil 58874335.

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.