Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu loodusmaja talvekuu sõnumid (2023-12-06 07:29:59)


JÕULUTÖÖTUBA "TERVISLIKUD TRÜHVLID"

Valmistame avalikus töötoas jõuluse maiuspala mahetoorainest, kas siis endale või sõbrale kingiks. Trühvlid tehakse mahedast, kohalikust ja fair trade toorainest trühvleid. Näiteks kasutakse jõhvikaid, kirsse, goji marju, pähkleid, kakaod, kaneeli, marjajahusid jmt, magusaineks on datlid, vedel mesi või agaavisiirup. Valmis palle veeretakse mooniseemnetes või kookoshelvestes. Lisaks kujundatakse maiustustele taaskasutatud materjalidest karbid. Pane end kirja siin.

 


PEREPÄEV "VAATA, MILLISED JÄLJED!"

Selle aasta viimasel perepäeval hakkame jälgi ajama, nii lumes, troopikas kui betoonpõrandal. Loomatoas saab avastada, milliseid jälgi jätavad erinevate loodusmaja loomade jalakesed, lestad ja küünised. Meisterdustoas valmistame pühadeks kuuseehteid, ikka loomajälgedega! Samuti uurime laborinurgas kõige pisemaid ja arvukamaid jalgu üldse – putukate põnevaid jalgu. Mööda loodusmaja nurgataguseid luurates saab ise avastada, millise Eesti metsloomani me jõuame, kui mööda jälgi läheme? Talveaias saab aga oma haistmismeeli teritada ning piparkoogirada lahendada.

 

ANNETUSTALGUD 2023 - LAPSED LOODUSESSE!

Tartu loodusmaja osales sel aastal “Heade tegude päev – Annetamistalgud 2023” kampaanias. Rahvusvahelisel heade tegude päeval võtavad kümned vabaühendused üle Eesti ette erinevaid tegevusi, et koguda annetusi ühiskondlike probleemide lahendamiseks ning kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama. Kogume annetusi terve jõulukuu vältel ehk 2023.a lõpuni - hea võimalus teha üks heateokink jõuludeks!

Kogume tuge, et viia Tartu loodusmaja lapsi rohkem linnast välja loodusesse. Side loodusega on oluline noorte tervisele ning looduses käimata ja loodust tundmata ei oska me seda hoida. Õppekäigud loodusesse aitavad lastel luua ja hoida sidet loodusega ning õpetavad loodust tundma ja väärtustama.

 


ROHESOOVITUS: HEATEOKINGITUSED JÕULUKS

Kas tihti on jõulukinke tehes tunne, et ei oska midagi lähedasele või sõbrale kinkida, tal justkui pole midagi otseselt vaja ja ideed on otsas? Või sooviksid kollektiivi või klassiga teha ühe suure mõttega kingituse, selle asemel, et üksteisele väikest pudipadi kinkida? Üks hea jõulukingi idee on teha kingisaaja nimel teha kink inimesele, kogukonnale või loodusele, kes seda väga vajab. Nii saab kingist rõõmu lausa kolm osapoolt – nii kinkija, kingija mõtteline saaja kui ka kingi füüsiline saaja! 

Loe edasi >>

 

 

Tartu Keskkonnahariduse Keskuse koostöövõrgustikud: 

 

Kontakt: SA Tartu Keskkonnahariduse Keskus
Lille 10 Tartu 51010, Eesti 
e-mail: info@tartuloodusmaja.ee
tel. +372 736 6120
www.tartuloodusmaja.ee

 

Allikas: Tartu Loodusmaja uudiskiri-teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.