Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-12-05 06:33:14)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 77 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks röövimine, 59 varavastast kuritegu, sealhulgas 37 vargust (üks eluruumidest, üks sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 26.

 

Juhtus üks inimkannatanuga liiklusõnnetus ning juhtimiselt kõrvaldati viis joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Röövimine

4. detsembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval löödi 35-aastast meest ja rööviti temalt telefon. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kehalised väärkohtlemised

4. detsembril teatati, et Lasnamäel Pikri tänaval lõi alkoholijoobes 51-aastane mees teist meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

 

Vargused

4. detsembril teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel on sisse murtud ehitussoojakutesse ja varastatud sealt tööriistu vähemalt 2700 euro väärtuses.

 

4. detsembril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval on sõiduautost varastatud tööriistad. Vargusega tekitatud kahju on 3600 eurot.

 

Kelmused

4. detsembril alustati menetlust juhtumis, kus 47-aastane mees sai enda postkasti e-kirja pealtnäha Omnivalt, milles teatati võimalusest jälgida enda paki teekonda ning link, millele vajutades sisestas mees enda pangakaardi andmed ja kinnitas tehingu PIN-koodiga. Pärast seda kanti tema ettevõtte kontolt edasi 8000 eurot ja isiklikult kontolt 4195 eurot.  

 

4. detsembril alustati menetlust juhtumis, kus Nõmmel elav 62-aastane mees sai e-kirja Omnivalt, mille kohaselt tuli maksta paki koju toomise eest 3,80 eurot. Selles kirjas oli ka link, kuhu mees sisestas oma pangakaardi andmed. Hiljem avastas mees, et tema firma arvelt oli kadunud 28 000 eurot.

 

Piiriturvalisus

4. detsembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus ettekirjutuse Eestist lahkumiseks kaheksa päeva jooksul ja kohaldas Schengeni sissesõidukeelu kolmeks aastaks 1999. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule, kes pani Tallinnas toime poevarguse. Mehe lubatud viibimisaeg lõpetati ennetähtaegselt.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Põlvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

4. detsembri õhtul sai politsei väljakutse Räpina valda, kus 46-aastane mees oli peres sirguvate laste juuresolekul löönud oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Naisele andsid meedikud esmaabi kohapeal. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

  

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Vargus

 

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et ööl vastu 4. detsembrit varastati Alutaguse vallas ekskavaatorist kütust ja tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

Arvutikelmus

Politseisse pöördus Jõhvis elav naine, kes soovis Facebooki ostu-müügi grupis müüa mänguasja. Temaga võttis ühendust kasutajakonto, kes oli mänguasjast huvitatud ja palus see kulleriga talle saata. Naine andis kasutajale enda kontaktandmed, peale mida tuli meili peale link kulleriteenuse kohta, kuhu naine vajutas. Koheselt sai naine kinnituse, et tema kontolt on maha läinud 1400 eurot.

 

Politseisse pöördus Narvas elav mees, kes oli novembris mitu ostu teinud Amazoni veebilehelt. Üks hetk tuli meili peale link, kus oli kirjas, et mees peab tasuma nende ostude pealt deklaratsiooni ning seda mees ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 3400 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

4. detsembril teatati politseile, et Tamsalus tekkis alkoholijoobes elukaaslaste vahel tüli, mille tagajärjel said mõlemad viga. Politseinikud andsid sündmuskohal kannatanutele esmaabi. Meedikud viisid naise ja mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

4. detsembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kümnel Moldova, neljal Iisraeli ja Venemaa ning ühel Ukraina, Iraagi ja Suurbritannia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Raplamaa

 

Ähvardamine

4. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Raplamaal ähvardas 31-aastane mees oma endist elukaaslast tekitades kannatanus hirmu oma elu ja tervise pärast.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.