Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikoolis selgusid akadeemilise testi tulemused (2007-06-27 17:40:40)

 

Akadeemilise testi sisseastumiseksamina Tartu Ülikooli sooritas kokku 1121 üliõpilaskandidaati, kellest 36 ületas punktisumma 80,0 ja saavad vabalt valida õpitava eriala Tartu Ülikoolis.

Testi sooritajaid oli 23 inimest vähem kui eelmisel aastal, samas kui 80 punkti ületajaid oli kaheksa võrra rohkem. Kõik, kes sooritasid akadeemilise testi vähemalt 80,0 punktile võivad sügisest asuda õppima vabalt valitud õppekava riigieelarvelisele ehk tasuta õppekohale. Kõik, kes sooritasid testi vähemalt 70,0 punktile saavad vastuvõtutingimusi arvestamata asuda riigieelarvevälisele ehk tasulisele õppekohale. 70 ja 80 punkti vahele testi sooritanuid oli 89, mis on samuti kuue võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Sotsiaalteaduskonda kandideerida soovijad pidid akadeemilise testi sooritama vähemalt 40 punktile. Selle tulemuse ületas kokku 834 üliõpilaskandidaati. Kui paljud nendest aga tegelikult sotsiaalteaduskonda kandideerivad ja kui paljud püüdsid ületada 80 punkti piiri, ei ole hetkel võimalik öelda.

Vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul võib selle aasta akadeemilise testi tulemustega rahule jääda "Kõik oli ootuspärane. Heameelt teeb muidugi nii suur 80 punkti piiri ületajate arv, mis tõestab veel kord, et Tartu Ülikooli pürgivad väga tublid ja targad noored," ütles Karo.

Akadeemilise testi tulemusi saab näha veebis aadreesil: _http://www.ut.ee/sisseastumine_.

Ülejäänud sisseastumiseksamid kestavad 5. juulini ja dokumentide vastuvõtt algab 9. juulil.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 26.06.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.