Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-11-30 16:18:31)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 52 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 23 varavastast kuritegu, sealhulgas 11 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 26.

 

Juhtus 4 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 5 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 4 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn


Kehalised väärkohtlemised

29. novembril teatati, et Kristiines Mustamäe teel lõi seni tuvastamata inimene 26-aastast naist.

 

29. novembril teatati, et Lasnamäel Virbi tänava kortermajas lõi 46-aastane mees oma 50-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Kelmus

Eile pöördus politseisse 43-aastane mees, kes nägi hiljuti Facebookis Tesla reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust börsil. Mees jättis veebilehele oma kontaktid ja peatselt sai ta venekeelse kõne isikult, kes juhendas teda registreerima kauplemisplatvormil squiresfinancesltd.trade. Samuti aidati kannatanut esimese sissemaksu tegemisel. Mees tegi mitmeid ülekandeid ja kui ta soovis teenitud kasumit välja võtta, siis seda ta iseseisvalt teha ei saanud ning temalt nõuti täiendavate maksete teostamist. Kelmusega tekitatud kahju 22 435 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

30. novembril laekus politseile teade, et Tartus asuva kaubanduskeskuse rattahoidlast varastati ajavahemikul 24.-27. novembril lukustatud jalgratas Scott. Kahju 1250 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Moldova ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Ähvardamine

29. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel asuvas kaubanduskeskuses ähvardasid kaks noormeest 48-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

29. novembril alustati kriminaalmenetlust, sest Narva linnas elav 34-aastane mees langes kelmuse ohvriks. Mehele helistas end politseinikuna esitlenud inimene, kes suunas kõne väidetavale pangatöötajale. Tema palus mehel laadida telefoni AnyDesk rakenduse, luua kindlustusarve ja raha sinna kanda. Hiljem avastas mees, et tema raha on läinud võõrale kontole. Kelmusega tekitatud kahju on 5000 eurot.

 

Omastamine

29. novembril alustati kriminaalmenetlust, sest Narvas Vestervalli tänaval omastati valget värvi iPhone 12. Omastamisega tekitatud kahju on 634 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 39 Moldova, ühel Venemaa ja ühel Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

29. novembril avastasid piirivalvurid Narva piiripunkti saabunud Soome numbrimärgiga sõiduki kindalaekast Georgi lindi. Juhi tähelepanu suunati sellele, et Eestis on selline sümboolika keelatud. Inimene loovutas vabatahtlikult lindi ning jätkas oma teekonda Eestisse.

 

29. novembril avastasid piirivalvurid Narva piiripunkti saabunud Soome numbrimärgiga veoki salongi päikesesirmi küljest Georgi lindi. Juhi tähelepanu suunati sellele, et Eestis on selline sümboolika keelatud. Talle määrati rikkumise eest 400-eurone rahatrahv, isik loovutas lindi ning lubati sõidukiga Eestisse.

 

29. novembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljuvat Itaalia kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära, määrati rahatrahv 200 eurot ja mees lubati Venemaale.

 

29. novembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis kaubikut, kust leiti lumesaani ostu-müügi leping. Dokumentide kontrollimisel selgus, et esitatud ostu-müügilepingu allkiri on võltsitud. Ostu-müügileping võeti hoiule. Isik suunati tagasi Eestisse ja temaga tegeleb edasi Maksu- ja Tolliamet.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Vargus

28. novembril anti politseile teada, et Türi vallas Kabala külas on akna lõhkumise teel sisse tungitud kauplusesse ja varastatud alkoholi ning tubakatooteid. Kahju on selgitamisel.

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

29. novembril anti politseile teada, et Haapsalus korteris ühise alkoholitarvitamise käigus lõi 40-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

29. novembril anti politseile teada, et Põhja-Pärnumaa vallas eramus ühise alkoholi tarvitamise käigus lõi 19-aastane noormees oma tuttavat 62-aastast meest. Politsei pidas 19-aastane noormehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Vargused

29. novembril anti politseile teada, et Põhja-Pärnumaa vallas Vändra alevis Rahu tänaval on kaks nädalat tagasi sisse tungitud eramusse ja varastatud sealt garaažist keevitusseade ning majast kaks pudelit alkoholi. Kahju on 4 120 eurot.

 

29. novembril anti politseile teada, et Häädemeeste vallast Võiste alevikust Riia maanteelt kinnistu laoplatsilt on varastatud alumiiniumist pressvormid. Kahju on 2 000 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.