Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suletakse üks Tallinna suurim reostusobjekt - Pääsküla prügila (2007-06-27 13:06:56)

 

Neljapäeval, 28. juunil kuulutatakse lõpetatuks Ühtekuuluvusfondi projekt “Tallinna jäätmemajandus, faas II - Pääsküla prügila sulgemine“.

Keskkonnaministeeriumi Ühtekuuluvusfondi büroo juhataja Ülle-Triin Endeni sõnul suletakse Pääsküla prügila näol Tallinna ja selle lähiümbruse üks olulisematest reostusobjektidest. „Seeläbi vähendatakse oluliselt õhu- ning veesaastet, sest prügila sulgemise käigus tehtud tööde tulemusena piiratakse kasvuhoonegaaside teket ning tänu prügila nõrgvee ja pinnavee kogumissüsteemidele parandatakse ka Pääsküla jõe keskkonnaseisundit,“ ütles Enden, täpsustades, et ühtlasi paranevad ka naabruses elavate inimeste keskkonnatingimused.

Pääsküla prügila sulgemistööde käigus rajati prügila nõrgvee ja pinnavee kogumissüsteemid, prügilagaasi kogumis-ja niisutussüsteem koos pumplatega. Muuhulgas paigaldati vinüülplaadist tõkendsein ümber prügila perimeetri ning paigaldati ka savikangas, drenaažimatt ning täiendavad pinnase kattekihid koos haljastusega. Samuti rajati prügila elektrivarustus-, valgustus- ja kaugvalvesüsteem ning keskkonnaseire süsteem.

Neljapäeval lõpusirgele jõudva projekti eesmärk oli sulgeda Pääsküla prügila vastavalt Euroopa Liidu direktiivi nõuetele. Projekti kogufinantseering oli 173 miljonit krooni, millest Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond kattis 75%.

Pääsküla prügila rajati 1972. aastal ajutisena ja toimis rohkem kui 30 aasta jooksul Tallinna ja Tallinna lähiümbruse valdade olme-ja tööstusjäätmete ladestamiskohana.

Üritus algab kell 11 Tallinnas Raba 42.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 26.06.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.