Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-11-28 06:07:18)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 98 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 37 varavastast kuritegu, sealhulgas 27 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 93.

 

Juhtus 14 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 20 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 43 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 129 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 779 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 50 099 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 38 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6219 ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

24. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Vana-Kalamaja tänaval lõid kaks seni tuvastamata meest 56-aastast meest.

 

25. novembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi seni tuvastama inimene 46-aastast meest.

 

25. novembril teatati, et Lasnamäel Punase tänava kortermajas tekitas 36-aastane naine viga 44-aastasele mehele.

 

25. novembril teatati, et Lasnamäel Vormi tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 48-aastane mees oma 69-aastast ema.

 

26. novembril teatati, et Lasnamäel Ümera tänava kortermajas lõi 49-aastane mees oma 37-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Vargused

24. novembril varastati Kesklinnas asuvast asutusest sülearvuti. Kahju on 1200 eurot.

 

25. novembril varastati Põhja-Tallinnas Sõle tänava kortermaja keldrist jalgratas. Kahju on 500 eurot.

 

25. novembril varastati Lasnamäel Loitsu tänava kortermaja keldrist jalgratas, mänguasju ja mööblit. Kahju on ligikaudu 1000 eurot.

 

36. novembril varastati Lasnamäel Varraku tänaval parkivalt sõidukilt veljed koos rehvidega. Kahju on 1000 eurot.

 

Kelmus

Politseisse pöördus 71-aastasele mehele väidetavalt politseist ning teavitati pangakontol toimuvatest kahtlastest tehingutest. Asjaolude kontrollimiseks ja ebaseadusliku tegevuse peatamiseks paluti avaldajal teha koostööd. Kuna avaldaja ei kahelnud helistajate usaldusväärsuses, siis täitis ta kõik korraldused, mille tulemusena temalt peteti välja 8062 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

24. novembril teatati, et Maardus Kellamäe tänava kortermajas lõi 53-aastane mees oma 25-aastast poega.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

20.novembil avastati, et Elvas Kesk tänaval on sisse murtud kauplusesse, kust varastati Lenovo sülearvuti. Kahju on 579 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 25. novembrit sai politsei väljakutse Tartus Mõisavahe tänavale, kus oli puhkenud peretüli. Tüli käigus oli 43-aastane mees löönud oma kaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Naine pöördus tervisekontrolliks traumapunkti. Lähisuhtevägivalla juhtumi üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus
Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktis Eestisse sisenemine üks Venemaa ja neljal Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

26. novembril saabusid Koidula maanteepiiripunkti kaks Kasahstani kodanikku, kelle kontrollimisel ilmnes, et nad olid viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 12 kalendripäeva ning veetnud neist kaks Eestis. Naistele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning lisaks kohaldati ühele neist Schengeni alale sissesõidukeeld kolmeks kuuks. Peale menetlustoiminguid lahkusid naised Venemaale.

25. novembril saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa numbrimärgiga Land Roveri maastur, mille kontrollimisel avatati, et sel puudub kehtiv liikluskindlustus. Rikkumise eest määrati juhile 80-eurone rahatrahv. Juht püüdis kohapeal vormistada uut liikluskindlustust, kuid see tal ei õnnestunud. Seega paigutati sõiduvahend esialgu Luhamaa tasulisse parklasse ning juht lahkus jalgsi Venemaale, kuniks tal õnnestub kindlustusleping sõlmida.

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

26. novembril teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänaval asuvas kortermajas lõi alkoholijoobes 44- aastane naine konflikti käigus oma elukaaslast. Politseinikud pidasid naise kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

25. novembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas korteris ründas alkoholijoobes 62-aastane mees 77-aastast naist. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

25. novembril teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel lõi alkoholijoobes 49-aastane mees enda abikaasat. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

25. novembril sai politsei teate, et Narvas V. Gerassimovi tänaval asuvas kortermajas sai konflikti käigus 52-aastane mees viga. Politseinikud pidasid 41-aastase naise kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa


Kehaline väärkohtlemine

24. novembril teatati politseile, et Rakveres Laada tänaval löödi 18-aastast noormeest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Ameerika ja ühel Moldova kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 46 Moldova, kahel Venemaa ja Ukraina ning ühel Colombia, Egiptuse ja Armeenia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Omavoliline sissetung

25. novembril sai politsei teate, et Risti osavallas sisenesid kaks seni tuvastamata meest korterisse, kellest üks lõi korteris olnud 56-aastast meest, kes sai viga. Mehed lahkusid korterist, misjärel tekitasid kahjustusi maja ees seisvale, samuti samas korteris elava 19-aastase noormehe sõiduautole.

 

Kehaline väärkohtlemine

25. novembril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel läks 36-aastane naine kallale 36-aastasele mehele, kes sai viga.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine
25. novembril sai politsei teate, et Juuru alevikus eramajas lõi 32-aastane mees tekkinud konflikti käigus oma tuttavat, 32-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.