Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Töötamise elamisloa taotlemiseks saab aega broneerida alates esmaspäevast (2023-11-27 06:07:42)


Esmaspäeva, 27. novembri, hommikust saab hakata broneerima aegu detsembrisse elamisloa taotluste esitamiseks 2024. aasta sisserände piirarvu alusel. Valitsuse otsusel on järgmise aasta sisserände piirarv 1303.

 

PPA-s elamisloa taotluse esitamiseks tuleb broneerida aeg kodulehel https://broneering.politsei.ee/.

 

Lisaks PPA teenindustele on taotlejatel võimalik elamisloa taotlus esitada elukohajärgses Eesti saatkonnas või selle puudumisel ükskõik millises taotlejale sobivas lähimas Eesti saatkonnas. Selleks palume eelnevalt nendega konsulteerida. Elamisloa pikendamise taotlejal, kes on viimase kuue aasta jooksul andnud PPA-le oma sõrmejälje kujutise, võib esitada taotluse ka e-posti või posti teel. Info aja broneerimise võimalustest edastas PPA ka kõigile migratsiooninõustajate uudiskirjaga liitunud tööandjatele.

 

2024. aasta sisserände piirarv on valitsuse otsuse kohaselt 1303 ning jaguneb vastavalt valdkondadele järgmiselt:

 

  • 200 tähtajalist elamisluba töötamiseks veonduse ja laondus valdkonnas;
  • 35 tähtajalist elamisluba töötamiseks Välisministeeriumi poolt akrediteeritud ajakirjanikuna;
  • 34 tähtajalist elamisluba erialaseks tegevuseks sportlase, treeneri, spordikohtuniku või sporditöötajana vastava spordialaliidu kutsel;
  • 15 tähtajalist elamisluba töötamiseks etendusasutuses loomingulise töötajana etendusasutuse seaduse tähenduses;
  • 5 tähtajalist elamisluba välislepingu alusel.

 

Ülejäänud osa 2024. aasta sisserände piirarvust ehk 1014 tähtajalist elamisluba jääb vabalt jaotamiseks. „Kui välismaalase elamisloa taotlus ei kuulu eelnevalt loetletud valdkondade jaotuse alla, tuleb arvestada sellega, et nende taotlused kuuluvad vabalt jaotamiseks mõeldud piirarvu alla,“ ütles identiteedi ja staatuste büroo komissar Marina Kadak.

 

Oluline info tööandjatele ja tööle saabuvatele välismaalastele:

 

  • Esmase elamisloa taotluse esitamine ei anna välismaalasele õiguslikku alust riigis viibimiseks. Kui välismaalase viisa või muu viibimisalus lõppeb enne, kui elamisloa taotluse suhtes on tehtud otsus, tuleb välismaalasel Eestist lahkuda ja oodata otsust oma koduriigis. Sellisel juhul võib olla ka vajadus teavitada PPA-d ja muuta taotluses elamisloakaardi kättesaamise kohta juhul, kui esialgu märgiti dokumendi kättesaamise kohaks Eesti.
  • Venemaa ja Valgevene kodanikele kehtib endiselt Vabariigi Valitsuse kehtestatud sanktsioon ja neile töötamiseks ja ettevõtluseks elamisluba ei väljastata.
  • Broneering on kohustuslik välismaalasele elamisloa taotluse esitamiseks– broneering ei ole mõeldud tööandjale ja tööandja ei saa seda kasutada mõne teise töötaja tarbeks.
  • Broneering on mõeldud vaid sellele inimesele, kelle nimel on see tehtud. Teise inimese nimel tehtud broneeringu alusel taotlust vastu ei võeta.
  • Tehtud broneeringut ei saa hiljem muuta – kui planeeritud ajal tulla ei saa, tuleb aeg tühistada ja teha uus broneering.
  • Tühistatud broneeringud avanevad kalendris uuesti kõikidele broneerimiseks mõne aja pärast.
  • Lisainformatsiooni saab PPA migratsiooninõustajatelt, kelle kontaktid on leitavad: https://www.politsei.ee/et/migratsiooninoustajad.

 

Sisserände piirarvu alt on välja arvatud nii info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialal töötajad kui iduettevõttes töötavad ja iduettevõtlusega tegelevad välismaalased. Samuti ei kuulu piirarvu alla pere- ja õpiränne, õppejõuna tööle asumine, suurinvestorina tegutsemine ning töötamine tippspetsialistina ehk välismaalane, kellele tööandja maksab vähemalt Eesti aasta keskmise brutokuupalga ja koefitsiendi 1,5 korrutisega võrdset töötasu ja välismaalased, kellele antakse tähtajaline elamisluba lühiajaliseks töötamiseks või töötamiseks kasvuettevõttes. Piirarvu arvestusse ei kuulu ka Euroopa Liidu kodanikud ja nende perekonnaliikmed, Ameerika Ühendriikide, Ühendkuningriigi ja Jaapani kodanikud ega rahvusvahelise kaitse taotlejad.

 

Inimestel, kelle taotlused sisserände piirarvu alla ei kuulu, aga kellel on viibimisalus lõppemas ning ei saa taotluse esitamiseks aega broneerida, palume võtta ühendust PPA-ga.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.